Mire figyeljünk ingatlan adásvételinél?
Most veszünk egy lakást, és mire figyeljünk nagyon oda, erre szeretnék kérni néhány tippet? Ez már egy adásvételi, tehát nem foglalós/előleges, hanem úgy hallottuk úgy kell beírni feltétlen, hogy ÖNRÉSZT fizetünk előre 1 milliót, így ha bármi van az eladó részéről vagy felőlünk, vissakapjuk a pénzt. Ehhez hasonló dolgokat és fontos tippeket kérnék, ha tudnátok, nehogy elkerülje valami a figyelmünket vagy átverjenek. Természetesen ügyvédnél kötjük a szerződést, de jobbnak látom ha tájékozott vagyok előtte mikre kell piszkosul odafigyelni.
Ezeket tudom, illetve javasolták:
Legyen belefoglalva a ház állapota a mérőórák állása
A kiköltözés napja
Milyen bútorok járnak a házzal
Sajnos nem tudom pontosan..
De ha bele van fogalmazva egy adott mondat csak akkor igényelhető vissza valami.
Vagy ha jol rémlik, talán az illeték..?vagy Áfa? Mindenesetre valamit utolag vissza lehet igényelni ha a szerzodesbe bele van irva nem tudom mi..
Bocsi a pontatlanságért de talán ad valamit amin el tudsz indulni
Az ügyvédje is átverheti hogy pl nem szol erről arról.
Jobb tàjékozodni IS
Szerintem keress egy megbízható ügyvédet aki mindent el fog neked mondani. Én tavaly adtam el a házamat és vettem egy másikat (egyik vidék, másik pest), és minden gond nálkül pikk-pakk lement az egész folyamat.
Ajánlani tudom a tokár ügyvédi irodát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!