Kb. mennyit fognak emelkedni az albérletárak, ha több tízezer ember kerül az utcára vagy albérletbe?
A magyar főbérlők megint el fognak élvezni, ahelyett, , hogy sajnálnák a több tízezer utcára/albérletbe került prolit?
És arra nem gondolsz hogy hiába nő 0.00000001% al a fizetés ha a reálbér csökken? mi olyan kurvä nehéz ezen?
emeld amíg tudod egy kapitalistától nem is várható más aki pont képtelen összességben gondolkozni. tömjétek tele a mókus arcotokat, de majd ha vándorbandák fognak fosztogatni mert a munkásrétegnek a legnagyobb társadalmi rétegnek nem lesz lakhatása, baromira betörnek a lakásokba és igazuk lesz. hosszú távon nektek főbérlőknek fog lenullázódni a profit de miért is vár az ember ilyen szerzetektől hosszútávú gondolkodást? a kommunista diktatúra rendszerben mindenki röhögve megvette a lakását, most hogyan ? legyen MINDENKI legalább egy diplomás jogász, közhgazdaás, programozó? szerinted hogy tartható fönn a rendszer munkások nélkül? te se dolgoztál soha csak az örökölt dolgaidon élősködsz meg azokon a lakásokon amiket a kommunista rendszerben szereztél mert nem 5 éve vetted és szerezted rá a pénzt az biztos, de fikázzátok csak a kommunizmust majd jót röhögnek rajtatok a keleti barbárok ha a nyugat összeomlik. akkor majd ők építik a kerítést !!!!!!!!!!! emberi jogok a """"""jóléti""""" európában? az mi?
Kicsit eltértünk a kérdés tárgyától...
Az nyilvánvaló, hogy az árakat a piac határozza meg, ez már azért a 90-es évektől kezdve így van.
Az, hogy pl. Budapesten ennyire felszaladtak a bérlemény árak, nyilvánvalóan arra vezethető vissza, hogy mostanában mindenki Budapestre szeretne költözni. Ennek meg az az oka, hogy itt van a legtöbb munkalehetőség, a fizetések is magasabbak. (Ugyanez jellemző amúgy a nyugati régiókra is.)
Budapesten bejött a turistáknak való rövidtávú lakáskiadás is, ami jövedelmezőbb, kevesebb kötöttséggel jár, mint a tartós bérlet, viszont ugyanazokat az ingatlanokat veszi el. Így nyilván ez is oka az áremelkedésnek.
De hogy jön ide, hogy az országban 60 ezer családnak fog bedőlni/dőlt be a hitele? Ez nyilvánvalóan csak egy marginális hatást fog gyakorolni a lakáspiacra.
Abban egyet értek a kérdezővel, hogy azért így abszolút értékét tekintve marha magasak a bérlemény árak, egy átlagember nem biztos, hogy meg tudna élni Budapesten egymagában. (Kb. 160-170 ezer forint az átlag munkabér, nyilván vannak olyanok, akik ennél kevesebbet is keresnek. Szerintem kb. 200-250 ezer forint szükséges minimum ahhoz, hogy Budapesten meg tudj élni egyedül. És hiába Budapest, azért itt sem ez a legalacsonyabb bér.)
Az állam szerepe is megkérdőjelezhető, mert a lakáshoz jutást kizárólag egy formában segítik: vegyél sajátot. Ezt is persze csak akkor, ha bevállalsz 200 gyereket, és még akkor is egy 5-10 évre hitelbe kell verned magad egy normális lakáshoz, szóval azért olyan nagy segítség ott sincs. Azt, hogy valaki lakást béreljen, sajnos elég gyengén segítik. Magyarországon elég alacsony a bérleményben élők száma, de a jövő fiatalsága meg el fog tolódni abba az irányba, hogy nem akarja évekre hitelbe verni magát, és egy helyre kötődni, viszont bérlet meg csak kevés fog akadni, hiszen ma mindenki azt propagálja, hogy csak saját lakásban lehet élni, ha bérelsz, akkor hülye vagy.
Szerintem a kérdezőnek van igaza. Gyorsabban emelkednek a lakás bérleti díjak, mint a fizetés. Én ennek örülök. A bérlőim miatt lassan dolgoznom sem kell. Dolgozzon az akinek muszály.
Mikor a devizahitelt alig bírtam fizetni a bérlőim meg dorbézoltak az olcsó ingatlanokban senki nem sajnált. Most visszanyal a fagyi. Drága lett nekik. 3 év alatt 70%ot tudtam emelni és már röhögve fizetem a hitelt. Ha most lesz 10% fizetés:emelkedès akkor a bérleti díjak tudnak 15%ot emelkedni. Nálunk csapódik le a fizuemelkedés teljes ósszege. Ez tök jó.
"A kommunista rendszerben vehetett mindenki lakást, a kapitalista "rendszerben" meg nem hogy olcsóbban lehetne hozzájutni, még el is veszik..."
LOL
Biztos azért tüntettek 88-ban a "lakás nem életcél hanem létszükséglet" táblákkal, mert tudtak venni havi 3000-ből lakást.
És nem azért mert 88-ban ha be is vitték a tüntetőket összeverni, utána elengedték őket s nem pedig bent közölték velük, hogy vagy ügynökök lesznek vagy ki lesznek tiltva minden egyetemről és ha dolgozni akarnának akkor max. fizikai munkát, mert onnantól kezdve fekete listán lesznek, ahogy 88 előtt volt mindez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!