Kifizettethetik velem, vagy van rá esély?
A helyzet az, hogy a cégnél ahol dolgozom a minap balesetből felborítottam egy elég drága tárgyat. Nagy baja nem lett csak egy két horpadás azok sem nagyobbak a feladatot amire szolgál tökéletesen el látja. Inkább esztétikailag zavaró mivel kb. két hete érkezett meg.
Az értéke kb. 600 000Ft. megeshet hogy ki kell fizetnem? A fegyelmit már elkönyveltem magamban de egy ilyen levonás/törlesztés a romokba döntene anyagilag. Kell rettegnem?
Előre is köszönöm.
munkahely válogatja, lehetséges, hogy kifizettetik.
én tavaly törtem már meg az autót, főnök csak annyit mondott rá, hogy bárkivel előfordul, pláne amennyit úton vagyok, de legközelebb én állom.
Hű de gané helyeken dolgoztok.
Normális helyen nem fizettetik ki veled, és fegyelmit sem kapsz, ha valóban baleset volt.
Első, a kocsira meg kaszkót köll kötni.
"ami centikre esett le a földre a lábamtól. A kocsi pedig amin tároljuk mindenkinek bosszúságot okoz mert borzalmasak rajta a görgők. Az egyik szerintem kifordult és már borult is a kocsi."
Ha ki akarják fizettetni Veled, akkor be kell "fenyíteni" a multit, hogy akkor Te meg kihívsz egy munkavédelmi ellenőrt - hiszen, ha a görgő hibás és centikre esett le a lábad mellett a 9-10 kilós tárgy, akkor könnyen munkahelyi baleset is lehetett volna belőle.
A munkavállalói kártérítés mértéke nem haladhatja meg a 4 havi távolléti díjadnak megfelelő összeget. SZÁNDÉKOS, VAGY SÚLYOSAN GONDATLAN KÁROKOZÁS esetén a teljes kárt meg kell téríteni.
Itt alapból - ahogy látom - a munkáltatói is követett el munkavédelmi szabálysértést. Szinte tuti, hogy nem verik raktad le, hiszen könnyen visszanyalhat a fagyi. Egy multinak 600 ezer forintos tétel, nem tétel.
Fegyelmit vajon miért is kapnál? Semmi fegyelemsértés nem történt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!