Álláskeresési járadék igénylése: csak akkor lehetséges, ha már megszűnt a munkaviszonyom teljesen? Személyesen bemegyek és az naptól már felvesznek?
Hosszú hosszú évek után megszűnt a munkaköröm, jelenleg már nem dolgozom, de még állományban vagyok e hónap közepéig. Saját vállalkozást szeretnék, de papír hiányában azt csak nyártól indítanám be. Addig a tb fizetés miatt elmennék álláskeresésire.
Mikor kell bemenni a hivatalba?
Már minden kilépő papírom megvan, azért várjam meg azt a napot, amikor utoljára vagyok alkalmazásban?
Ha bemegyek a hivatalba, akkor az naptól már felvesznek mint regisztrált álláskereső? Vagy van ott valami 30 nap vagy egyéb várakozási idő?
azért kérdezem, mert nem szeretném, hogy bárhol bármikor megszakadjon a folyamatos biztosításom.
Köszönöm
"még állományban vagyok e hónap közepéig. Saját vállalkozást szeretnék, de papír hiányában azt csak nyártól indítanám be."
És:
"Már minden kilépő papírom megvan,"
??? Nem igazán értelek... Milyen papír hiánya miatt kell hónapokig várnod a vállalkozás indításával?
Amíg tart a munkaviszonyod, addig nem lehetsz regisztrált álláskereső, de ha lejárt, akkor bemehetsz és attól a naptól regisztrálnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!