Érdemes nyugdíjtakarékba külön, a fizetésemből pénzt rakni?
Figyelt kérdés
Havi 5-10e forintra gondoltam.2017. márc. 4. 08:50
1/4 anonim válasza:
Szerintem, érdemes ha fiatal vagy 5 vagy 10 ezer forinttal elkezdeni. De ha már idősebb 40-50 között, akkor már 5-10 forint kevés, mert nem gyűlik össze annyi megtakarításod, meg az infláció elnyeri egy részét. Én az önkéntes nyugdíjpénztárt javaslom, ha nem értesz a befektetésekhez, de ha van szakértelmed és tapasztalatod nyesz is jó. Nyugdíjbiztosítás, meg azért nem jó, mert magas díjai vannnak.
2/4 A kérdező kommentje:
27 evés vagyok, és mostanra jutottal el oda, hogy szívfájdalom nélkül tudok ennyit nélkülözni. Köszönöm a tippeket.
2017. márc. 4. 16:22
3/4 anonim válasza:
Félretenni mindig érdemes, főleg ha nyugdíjra gondoltál. A csapból is az folyik, hogy a mai fiatalabb korosztály a nyugdíjas éveiben nagyon meg fogja járni, ha önállóan nem tesz félre. Ugyanis sajnos a jelenlegi rendszer nem fenntartható, a korhatár emeléssel és a nyugdíjak csökkentésével fogják mindezt ellensúlyozni. Minél hamarabb kezdesz el félretenni, annál jobban fogsz később járni, hiszen az első befizetéseknek lesz a legtöbb ideje kamatozni. Fiatalon elkezdeni gyűjtögetni elég lehet 5-10 ezer, de később a nyugdíj közeledtével mindenképp szükséges emelni, hogy értékelhető kiegészítés legyen később. Olyan megoldások közül érdemes választani, amikre tudsz adókedvezményt visszaigényelni. Hiszen ha már egy csomó adót fizetünk, akkor vegyük vissza azt, ami jár.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a véleményed. Az már biztosan eldőlt bennem, hogy év közepe felé elkezdek félretenni célirányosan. Aztán, ha élek egyáltalán még, amikor nyugdíjas leszek, megírom ide a tapasztalataim :D
2017. ápr. 27. 19:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!