Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Milyen esetekben csökkentheti...

Milyen esetekben csökkentheti a végrehajtó a büntetést? Mot tehetnék?

Figyelt kérdés

Persze azon kívül, hogy fizetek.

Van egy 296000 forintos büntetésem a végrehajtónál. Na akkor a saját helyzetem:

21 éves vagyok, még diák, nappali tagozaton, szakközépiskolában. Nem, nem buktam meg egyszer sem. Évvesztes vagyok, plusz 5 éves képzésen voltam, és most vagyok OKJ-n. Tehát törvényesen még rendes nappali tagozaton. A folyószámlám is junioros, amit inkasszózott a végrehajtó. Mutter kap havi 26 vagy 27 ezret, fater fizeti a gyerektartást, én meg diákmunkával kapok havi 60ezret. (Ettől többet nem tudok dolgozni suli mellett) Családit már nem kapunk. Így épp eléldegélünk hónapról hónapra. Havi max 10ezret tudnék törleszteni. De itt a lényeg, és a kérdés az, hogy a végrehajtó elengedheti mondjuk a felét a tartozásnak? Anyukám beteg, COPD-s, plusz nem rég volt egy stroke-ja. A szociális helyzetre meg arra, hogy diák vagyok milyen engedmémyre számíthatok? Lefoglalni nem tudnak semmit, mert semmink sincs. Azt még leírom, hogy ugyan van állandó lakcímem, de nem ott lakom és nem is jutnak el hozzám a hivatalos levelek, mert ide nem engednek bejelentkezni. Így gyakorlatilag nem is tudtam a tartozásról.

Másik, meg hogy én nagyon szívesen felvenném a kapcsolatot a végrehajtóval, de nem lehet elérni. Orrba-szájba hívom, vagy lenyomja, vagy nem veszi fel, vagy ki van kapcsolva. Egyetlen egyszer tudtam beszélni az irodával, ahol annyit közöltek, hívjam a mobil számán. Azt tettem, de semmi. Ilyenkor hova tudnék fordulni, hogy nem érem el? Nyílván írnék ajánlva levelet, de akkor már csatolnám a nyomtatványt, mert akkor már kérvényt is nyújtanék be. Csak nem tudom eleve, milyen nyomtatványt (valahol biztos van ilyen) meg hogy milyen törvényekre hivatkozhatok. (Nincs pénz se jogászra se ügyvédre)

Amúgy meg valamit nem értek. A LEVELEZÉSI címemre jött a banktól egy levél múlt hét hétfőn, hogy a számlámon van 296 ezer forint bünti, és "fedezet hiány miatt nem történt..." nem tudom mi. Pénteken jött egy másik, ugyan ez, de akkor már nem 296ezer volt a papírra írva, hanem 71500. Most akkor mi van? Csökkent magától a bünti?

2017. márc. 1. 23:04
 1/2 anonim ***** válasza:

"gyakorlatilag nem is tudtam a tartozásról"

Ez igen nehezen elképzelhető. Mégis milyen tartozásról van szó?

A végrehajtó egyébként nem engedheti el a tartozásodat. Ahogy a nevéből értelemszerűen következik, ő csak végrehajtja a bíróság ítéletét, miszerint be kell hajtani a tartozásodat.

A tartozásodat a végrehajtást kérő engedheti el (ami aligha fog megtörténni). Részletfizetésről egyezkedhetsz a végrehajtóval, viszont 6-12 havi részletnél többet nem szoktak ajánlani.

Ha annak, akinek tartozol, megfelel a havi 10 ezer forint is, ő szólhat a végrehajtónak, hogy megegyeztetek és szüneteltesse a végrehajtást.

Ha nem éred el a végrehajtót, próbáld személyesen az irodájában felkeresni. A banktól érkező levelekről a bankban érdeklődj.

2017. márc. 2. 00:52
 2/2 A kérdező kommentje:
A tartozásról tudtam, a végrehajtásról nem.
2017. márc. 2. 13:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!