Munkatàrsam meg akarjàk hurcolni mert kitűzte a bèrpapìrjàt a közössègi helysègbe! Teljesen igaza van, ezzel arra akarta felhìvni a figyelmet mekkora különbsèg van a bèreink között, nem rèszletezem.. Annak mutatjuk meg akinek akarjuk a bèrpapìrt nem?
Azt nem tudom, jogi tiltás van-e, de sehol nem szül jó vért.
Nem a szocializmusban élünk, ahol azonos bérek vannak.
A nagy multiknál talán nem, de egyébként a bér alku kérdése szinte minden pozícióban. Nem kitűzni, de sejtetni sem okos annak tartalmát.
Ilyen akciót az csináljon, akit nem zavar az, ha azonnal kirúgják.
És soha nem voltam vezető beosztásban, de én elküldeném az ilyen embert.
2017. febr. 23. 22:56
2/12 anonim válasza:
Én kirúgnám azonnal.
Emberek tíz forint eltérés miatt is képesek fújtatni egymásra. Megmérgezi a levegőt, ha a dolgozók azzal foglalkoznak, ki mennyit keres. Neked semmi közöd hozzá, én mit tudtam elérni felvételkor, s nekem sincs ahhoz, te miben állapodtál meg.
Ha a fizetés téma, akkor az a munka rovására megy. Elkezdik az emberek egymást lesni, hogy ki mennyit dolgozik, szokott e késni, beteg lenni stb.
A normális munkahelyi légkörnek vége.
2017. febr. 23. 23:02
3/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a vèlemènyeteket! Ez egy kis cèg ès ugyan azt csinàljàk egy műszakban tizen, szerintem nem korrekt hogy 20 meg 30 ezer ft különbsèg van a fizujukban! Így megèrtem hogy a sok ève ott dolgozò kiakadt erre :)
2017. febr. 23. 23:10
4/12 anonim válasza:
"nem korrekt hogy 20 meg 30 ezer ft különbsèg van a fizujukban"
Dehogynem. Mindenki annyit kap amennyit kialkudott maganak.
En kivagnam mint macskat xarni. Semmi szukseg ilyen kavarogepre egy munkahelyen.
2017. febr. 24. 07:57
5/12 anonim válasza:
A kollégád azért egy tüdő, mert nem a bércetlijét kellett volna kitűzni a faliújságra, hanem a döntéshozót, a főnököt. Mi az, hogy ugyanazt a munkát csinálja, végzi mindenki és a fizetés különbség irreális ? 10 embernek be kellett volna állnia az irodába és ott ordibálni azzal aki a fizetést adja. Pofára adja a bért, vagy mi ? Marikának szépek a szemei, seggig érő szőke haja van, nagyok a mellei, adok neki 130-at, Juliskának ki vannak rohadva a fogai, ezért neki jó lesz a 80 ezer is, vagy hogyan ... (?) xD.
2017. febr. 24. 08:18
6/12 anonim válasza:
"Mindenki annyit kap amennyit kialkudott maganak. "
a vadkapitalizmusban biztos.
bár ugye a magyaroknak ez ízlik, le lehet nézni szerencsétlen Józsit hogy őt kevesebbért cumiztatja a főnök.
Igazi suttyó balkáni tróger nép a magyar.
2017. febr. 24. 08:25
7/12 anonim válasza:
*** Az ilyen az egy nagy f @ szság, alku tárgya a bérezés (?) aki alkudozik mint egy lókupec a megélhetésről az egy inkorrekt ember, ne is dolgoznék egy ilyennek.
2017. febr. 24. 08:26
8/12 anonim válasza:
hát igen, ezt nevezik bérfeszültségnek, ami nálunk is megvan, és valahol érthető. Hétfőn és kedden rám sózták azt a melót, amiért mások 1/3-dal több pénzt kapnak, mint én, szerdán kiírattam magam táppénzre...de bezzeg amikor szóvá teszi az ember, hogy 3 éve nem emelték a bérem és fixen annyi, mint amikor beléptem, akkor érdekes módon csak néznek rád...
2017. febr. 24. 08:28
9/12 anonim válasza:
Maradjunk annyiban hogy nem mindenki ugyanazt a munkat vegzi es nem ugyanugy.
Egy 10 fos csapatban is van aki ugyesebb, gyorsabb, pontosabb, alaposabb, kevesebbet hibazik, tobb a tapasztalata, stb.
Termeszetes hogy ezeket a tenyezoket berezesnel figyelembe veszik.
Az hogy a munkaber alkul targya pedig teljesen termeszetes es normalis dolog. Nyilvan aki egesz eleteben minimalberes volt annak ez magas.
2017. febr. 24. 08:40
10/12 anonim válasza:
Az én szerződésemen rajta van, hogy bizalmas, de még apukámén is, aki betanított munkát végez egy vállalkozónál. Tehát aláírtam, hogy nem teszem közszemlére a fizumat. Szóval sztem nem, nem lehet bárkinek megmutatni. Leginkább senkinek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!