Szerintetek érdemes az okj-s befektetési tanácsadó vagy pénzügyi elemzés tanulni? Bővebben lent is olvassátok.
Figyelt kérdés
Mindig is nagyon érdekelt a tőzsde, mindig képeztem magam, de aztán rájöttem, hogy egy közegben sokkal jobban tudnám tanulni, például ha egy befektetési alapnál esetleg egy brókercégnél dolgoznék, és nem csak könyvekből tanulnék. Az lenne a hosszú távú tervem, hogy portfolió manager legyek. Esélyes ez egy ilyen OKJ pénzügyi elemző-s tanfolyammal?2017. febr. 23. 17:27
1/1 anonim válasza:
Nem, ezek a szakmák OKJ-s szinten kihaltak.
Azok a brókerek akik még megmaradtak a netes kereskedlemi rendszerek idejében, azok is egyre fogynak, és egyre kevesebb az ügyfél aki hagyományosan telefonon adja a megbízást.
OKJ-vel meg a legalja ügyfélmegbízások teljesítése kivételével bróker céghez nem fogsz bejutni, de mint mondtam az kihaló szakma, alapkezelőnél meg egyáltalán nem is kell ilyen végzettség.
Portfolio managernek pedig a legjobbak mennek (vagy olyanok, akik elhiszik, hogy valami félig MLM rendszerben biztosításokat értékesíteni az portfolió management), ehhez komoly iskolák, komoly nyelvtudás, és rengeteg mázli kell, nem egy OKJ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!