Hogyan legyek biztos, hogy megkapom a jutalékot?
Elnyertem egy projectet és kellett hozzá kivitelező.
Nos én a kivitelezőnek MEGMONDTAM, hogy annak fejébe mókányolhatja a projectet, ha 5% jutalékot odaad cserébe, hogy dolgozhat vele.
4 milliós a keret, így 200 ezret nekem le kell tennie az asztalra. De még kezdő vagyok, fiatal, talán hülyének néz. Nem vagyok benne biztos, hogy leteszi.
Hogyan vegyem ezt biztosra? Kössek vele erről szerződést? (így utólag ez már elég necces, főleg, hogy a megbízó már elfogadta az árajánlatát, így ha akar talán meg is kerülhet)
Vagy ne aggódjak? Nem szokták ilyen kis összeggel átverni az embert?
Arra is gondoltam, hogy azt mondom neki, hogy ha nem fizeti ki én soha többet nem vonom be semmibe, de nem hiszem, hogy meghatja.
Nyugi, egyelőre semmi jele nincs annak, hogy nem fogja kifizetni, de mivel se szerződés, se semmi nincs erről, simán mondhatja, hogy "jabocs, nemfért bele"
Hát szerintem joggal teszi, hogy annak néz. Elnyersz egy projektet kezdőként. árajánlatokkal becsatolva most meg a kivitelezői munka költségből , mint egy strómanon keresztül várnál visszacsepegtetést?
Örülj, ha nem nyom fel és mondják fel veled a szerződést ( rosszabb esetben fizettetik vissza az addig kifizetett költségeket és állíttatják vissza saját költségeden az eredeti állapotot ). Okos akartàl lenni utólag, mert a költségtervből ezt kifelejtetted vagy lehet túl drága lett volna és nem te nyered az egész projektet. Most, hogy megvan, jól előadtad a "nagymenőt", akinél fizetni kell ahhoz hogy dolgozhasson ( mokanyolhasson, ha már ennyire nem gondolod komoly munkának azt amit bevállaltál a megbízó felé) neki valaki ( aki nélkül egyébként bukna az egész projekt) ,most meg a szóbeli vesztegetésed akarod legalizalni, hogy ne usszon el extra 200.000 Ft, amit a megbízó más célra fizet ki a projektben?
Fiatal vagy kezdő, de így hosszú életű biztos nem leszel. Igy nyílván nem fogja meghatni a jövőbeli együtt működési hiany sem, mivel ilyen partnerrel egyfelől szerintem elég szűk kör dolgozna csak együtt, másfelől aki 200.000ért kockáztatja a kezdő vállalkozása létét, az túl komolynak nem nevezhető.
Nem tudom ki írt Neked 20-50%-ot egyenlőre csak a te monológjaid vannak itt zömében a két hozzászólásban meg senki nem irt ilyet😁
Csináltasd, max akinek az arajanlataval beadtad és bepróbálkoztál nála , alád vág.
Akkor miért nem az ismerősöd árajánlatával adtad be? Kivitelezőnek gondolom fel kellett fix alvállalkozót mutatni, akinek adott mindene a kivitelezői munka elvégzésére és ami alapján elfogadták az ajánlatod. Nem majd úgy , hogy majd megbizom a Kókàny bt-t vagy valakit...
Jó magyar szokás a mutyizás is, de hidd el ,ha érdeket sért nem restek felnyomni az embert ( szintén jó magyar szokás) .
Mar persze ha ez az egész valóban, nem egy magánszemély megrendelése, ahol csak úgy bemondásra született egy megállapodás, egy behatárolt összegen belül , hanem valami komolyabb projekt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!