Internetes kiskereskedelembe ez a tevékenység belefér?
Ez alatt egy webshopot üzemeltetnék. Belefér ebbe az, hogy nem csak az én általam előre legyártatott bögréket árulom, hanem kérhetek a megrendelőktől képeket, ami alapján létrehozok egy képet, azt nyomatom rá a bögrére, és adom tovább, kb. kétszeres áron, mint az általam előre megvásárolt bögréket?
A bögre alapból egy montázst tartalmazna, de ha a vásárló szeretné, akkor az ő képeiből is megcsinálnám a montázst. Kell erre valami más TEÁOR szám?
Értem.
És ha valaki tudomást szerez arról, hogy én mivel foglalkozom, és ő legyártat velem 100 terméket, majd én leszállítom neki, és ő készpénzben fizet, mert ismerősön keresztül jutott hozzám és nem interneten, akkor ezt hogy lehetne ez a tevékenység alá betenni?
Kérjem meg, hogy utaljon, és ne kp, vagy hogy működik?
Egy ilyet találtam:
Kiss Georgina
2013-02-20 11:59
Tisztelt Egon!
Működtetek egy webáruházat és van egy irodám, nem ügyfélszolgálat i! Az irodám címét megadhatom személyes átvételi lehetőségnek? Ha igen, kell oda pénztárgép, vagy elég, ha a számlázóprogram ommal kiállítok készpénzes számlát? Előre is köszönöm a választ.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
#
Kis Ervin Egon
2013-02-21 13:26
Kedves Georgina!
Pénztárgép csak abban az esetben kell, ha végez helyszíni értékesítést is, azaz az előre megrendelt termékeken kívül mást is meg lehet ott venni. Ha kizárólag személyes átvételre szolgál a hely, akkor nem kell pénzárgép, hiszen a megrendelésről amúgy is számlát ad.
2013-ban minden bizonnyal így volt, jelenleg - mióta az online pénztárgépeket bevezették - más szabályok érvényesek.
Keress meg egy könyvelőt.
A 4791 pénztárgép használatára kötelezett tevékenységi kör, íme egy hivatkozás:
Könyvelőt pedig cseréld le, ha ezt nem tudja, másban is tájékozatlan lesz - azért pedig te kapsz büntetést.
Egy pénztárgépes kérdésnél szintén ilyesmi linkre ez a válasz olvasható:
"Ez egy pénztárgép gyártó cég honlapja, nekik az az érdekük, hogy tőlük vegyék, ha kell, ha nem.
9/2016. (III. 25.) NGM rendelet szerint valóban fel van sorolva ez a tevékenység, de utána ott a kivételek listája, amit az általad linkelt oldal nagyvonalúan elhallgat. Ebben ez szerepel kivételként:
bb) a csomagküldő kereskedelem, kivéve annak nyílt árusítást végző üzlete, bemutatóterme
Vagyis a csomagküldési tevékenység kivétel, de e kivétel alól is van kivétel, ha van üzlet. Magyarra fordítva ez azt jelenti, hogy ha nincs üzleted, akkor nem kell pénztárgép."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!