Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért tartják egyes vállalatok...

Miért tartják egyes vállalatok a fiatalos légkört, hangulatot annyira fontosnak, hogy ezt tüntetik fel az "amit kínálunk" rovatban?

Figyelt kérdés

Állást keresek, sok helyen látom, hogy a "amit kínálunk" helyen olyanok állnak, mint dinamikus, fiatalos csapatunk átlagéletkora 27 év, családias légkör, rendszeres csapatépítők, és ehhez hasonlók. Ezzel szemben más helyeken olyanokat látok, mint versenyképes fizetés, stabil háttér, folyamatos tanulási, fejlődési lehetőség.

Az első csak én tartom komolytalannak? Egyszer még az egyetem mellett dolgoztam egy hasonló családiasnak meghirdetett munkakörnyezetben, ahol a munkatársak naphosszat pletykáltak, nevetgéltek, jó formán semmit se vettek komolyan, majd egységesen kiborultak, hogy túlórázniuk kell, mert nincs kész a munka.

Vagy azért hirdeti magát így egy cég, mert mást nem tud ajánlani? Nem lenne letisztultabb, ha inkább akkor nem írnának kínálunk rovatot?

2017. febr. 14. 11:23
 1/4 anonim ***** válasza:
90%
Mert van akinek vonzó ha fiatal a dolgozók zöme. Pl én is szívesebben dolgozok egy fiatal csapatban. Ez nem feltétlen a naphosszat pletykalast jelenti.
2017. febr. 14. 11:30
 2/4 anonim ***** válasza:
62%
Ez rejtett diszkrimináció, azt jelenti, hogy elsősorban fiatalok jelentkezését várják.
2017. febr. 14. 11:33
 3/4 anonim ***** válasza:
vagy valóban rejtett diszkrimináció, hogy csak fiatalokat (akik tapasztalatlanságból adódóan becsaphatóbbak)vennének fel, vagy a másik eset, hogy ezzel próbálnak hivogatóak lenni. Voltam olyan helyen, hogy "fiatalos légkör", de 40-nél fiatalabb nem dolgozott a cégnél. A harmadik ok, amiért használják, mertt ez a "trendi" szöveg.
2017. febr. 14. 11:39
 4/4 anonim ***** válasza:
53%
Azt jelenti hogy tapasztalatlan fiatalokat keresnek minimálbérért.
2017. febr. 14. 12:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!