Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Vállalkozásnál mit jelent az,...

Vállalkozásnál mit jelent az, hogy valamit le lehet írni?

Figyelt kérdés
Többször látom, hogy valami terméknél írják hogy "le lehet írni" stb, ez áfára, vagy az árra, vagy mire vonatkozik? Valamit visszaigényelhetsz?

2017. febr. 9. 09:53
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

Minden ami a Te számládon van az a Te bevételednek számít . így a posta költség is.

Nem számoltam utána, de ha aztmondid akkor 888 dbot tudsz eladni áfamentesen . Amit jo eséllyel csak magánszemélyek fognak venni jobbára. Mivel ők áfát nem igényelhetnek vissza.

2017. febr. 9. 14:26
 22/30 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm.
2017. febr. 9. 14:31
 23/30 A kérdező kommentje:
Még annyi, hogy ha túllépném a 8millát, akkor onnantól számolnom kell a 27% áfával a termékre, és azt kell befizetgetni 12millióig, és ennyi?
2017. febr. 9. 14:32
 24/30 anonim ***** válasza:

Ha katas vagy és nem számolsz el költséget akkor igen. De gondolj bele hogy néz ki ha valamit adtál addig 8.000 ért a következő hónapban meg adod ugyanazt 10.160 ért.

Mivel netes kereskedelem igy az árrés nagyon alacsony és jellemző a kamikaze árverseny. A vevő meg ott veszi meg ahol a legolcsóbb pl. ár összehasonlító oldalak alapjan. Ez garantált forgalom visszaesést jelentene.

optimálisan másodállásban szja szerint adózva költség elszámolás mellett ( forgalomtól függően afakorosen , vagy mentesen) éri meg szerintem kezdeni.

2017. febr. 9. 14:49
 25/30 anonim ***** válasza:
Ha afakoros vagy akkor pedig 60-70% eu import es 30-40% hazai vagy tengerentuli beszerzés az optimalis szerintem. Eun belül áfa nélkül nettó áron szerzed be a terméket de 27%-al növelt áron adhatod el itthon ami pl. 3 hónapig likvid tőkeként a kezedbe marad ( pl. szerezhetsz be gyorsan forgó készletet és nem kell napokat várni a vevőidnek ) és csökkentheted a fizetendő áfát a 27%-os beszerzések áfájával plusz a költségek áfájával és nem alakul ki az a helyzet mint kata esetében, hogy drágábban adod, de abból semmi hasznod nem lesz mert költség hiányába befizeted áfába az egész 27%-ot.
2017. febr. 9. 14:57
 26/30 A kérdező kommentje:
Én eddig áfával számoltam, szóval nem kell növelni az árat ha átlépem a 8 milliót, és teljesen magyar forrásból szerzem be a terméket, úgyhogy most kicsit örülök, nem tudtam hogy 8 milláig nem kell áfát fizetnem.
2017. febr. 9. 15:00
 27/30 A kérdező kommentje:
Nem értek hozzá, mert semmi ilyesmit nem tanultam eddig, és gyorsan jött egy lehetőség, amit szeretnék kihasználni, de a könyvelőt sem hivogathatom naponta. Köszönöm szépen a válaszokat.
2017. febr. 9. 15:27
 28/30 anonim válasza:
59%
En is szeretnek egyet kérdezni ha bejelentett munkahelyem van es dolgozom akkor lehetek KATA-s vállakozó ? Köszönöm
2017. febr. 9. 15:49
 29/30 anonim ***** válasza:
Lehetsz. viszont ha heti 36 órát meghalado biztositozz vagy a munkahelyeden akkor havi 25 a kata, de célszerű mérlegelni, hogy megeri e, ha költséggel is jár a tevékenységed , meg pl. vannak kizárások tev. körre, pl. bérbeadásra nem használhatsz katat és adókedvezményt sem érvényesíthetsz ( pl. családi , magzati stb. ).
2017. febr. 9. 16:35
 30/30 anonim válasza:
Értem köszönöm szépen.
2017. febr. 11. 18:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!