Vállalkozásnál mit jelent az, hogy valamit le lehet
írni?
Minden ami a Te számládon van az a Te bevételednek számít . így a posta költség is.
Nem számoltam utána, de ha aztmondid akkor 888 dbot tudsz eladni áfamentesen . Amit jo eséllyel csak magánszemélyek fognak venni jobbára. Mivel ők áfát nem igényelhetnek vissza.
2017. febr. 9. 14:26
22/30 A kérdező kommentje:
23/30 A kérdező kommentje:
Még annyi, hogy ha túllépném a 8millát, akkor onnantól számolnom kell a 27% áfával a termékre, és azt kell befizetgetni 12millióig, és ennyi?
Ha katas vagy és nem számolsz el költséget akkor igen. De gondolj bele hogy néz ki ha valamit adtál addig 8.000 ért a következő hónapban meg adod ugyanazt 10.160 ért.
Mivel netes kereskedelem igy az árrés nagyon alacsony és jellemző a kamikaze árverseny. A vevő meg ott veszi meg ahol a legolcsóbb pl. ár összehasonlító oldalak alapjan. Ez garantált forgalom visszaesést jelentene.
optimálisan másodállásban szja szerint adózva költség elszámolás mellett ( forgalomtól függően afakorosen , vagy mentesen) éri meg szerintem kezdeni.
2017. febr. 9. 14:49
Ha afakoros vagy akkor pedig 60-70% eu import es 30-40% hazai vagy tengerentuli beszerzés az optimalis szerintem. Eun belül áfa nélkül nettó áron szerzed be a terméket de 27%-al növelt áron adhatod el itthon ami pl. 3 hónapig likvid tőkeként a kezedbe marad ( pl. szerezhetsz be gyorsan forgó készletet és nem kell napokat várni a vevőidnek ) és csökkentheted a fizetendő áfát a 27%-os beszerzések áfájával plusz a költségek áfájával és nem alakul ki az a helyzet mint kata esetében, hogy drágábban adod, de abból semmi hasznod nem lesz mert költség hiányába befizeted áfába az egész 27%-ot.
2017. febr. 9. 14:57
26/30 A kérdező kommentje:
Én eddig áfával számoltam, szóval nem kell növelni az árat ha átlépem a 8 milliót, és teljesen magyar forrásból szerzem be a terméket, úgyhogy most kicsit örülök, nem tudtam hogy 8 milláig nem kell áfát fizetnem.
27/30 A kérdező kommentje:
Nem értek hozzá, mert semmi ilyesmit nem tanultam eddig, és gyorsan jött egy lehetőség, amit szeretnék kihasználni, de a könyvelőt sem hivogathatom naponta. Köszönöm szépen a válaszokat.
28/30 anonim válasza:
En is szeretnek egyet kérdezni ha bejelentett munkahelyem van es dolgozom akkor lehetek KATA-s vállakozó ? Köszönöm
2017. febr. 9. 15:49
Lehetsz. viszont ha heti 36 órát meghalado biztositozz vagy a munkahelyeden akkor havi 25 a kata, de célszerű mérlegelni, hogy megeri e, ha költséggel is jár a tevékenységed , meg pl. vannak kizárások tev. körre, pl. bérbeadásra nem használhatsz katat és adókedvezményt sem érvényesíthetsz ( pl. családi , magzati stb. ).
2017. febr. 9. 16:35
30/30 anonim válasza:
2017. febr. 11. 18:27
Kapcsolódó kérdések: