A Disneynek miért nem érdeke a minél nagyobb profit?
Érdeke a minél nagyobb profit, de hosszú távon. Ha rövid távon lőnék el az összes puskaporukat, akkor csakhamar ráunna a nép és több éves Star-Wars böjtölésre lenne szükség, mielőtt újra beveszi a gyomruk a sok csillagháborús szemetet.
Mondjuk én már így is unom a franchiset.
Így is adtak ki bőven könyveket.
12:11: Nice. Én mérsékelt fanatikusnak mondhatom magam, de eddig még soha nem vettem Csillagok háborúja könyvet. Mindent könyvtárból kölcsönöztem. A filmet pedig én csak úgy tudnám megunni, ha kevés van belőle. A túl sok film tenne arról, hogy folyamatosan fennmaradjon az érdeklődésem a Csillagok háborúja filmek iránt.
12:20: Összes puskaport ellőni? Azt nehéz lenne, mivel ∞ sok mindenről lehetne írni. Több tízezer évnyi idősáv és jó néhány galaxis áll rendelkezésre, amit ki lehetne vesézni. A Csillagok háborúja pedig egyszerűen lehetetlen ráunni.
12:39: Bőven adnak ki könyvet, de nem eleget. Olyan témákat nem feszegetnek egyenlőre, amiket kitöröltek a kánonból és érdekelné a Csillagok háborúja rajongókat.
Lehetetlen ráunni - egy fanatikusnak. Egy átlag néző ráun elég hamar. Nem véletlenül tartottak jó 10+ év szünetet a trilógia második köre után.
Azt kéne megérteni, hogy te megnézed, a fanatikus rajongók megnézik, de az átlagot tök hidegen hagyja. És a pénzt az átlag hozza.
A filmgyártás ugyanis nem low budget, amihez folyamatos bázisközönség kell. Azok a sorozatok. Olcsón készülnek és elég, ha a rajongótábor nézi.
A hollywoodi szuperprodukciók hatalmas keretből készülnek. Ha van (tegyük fel hasamra ütök) 10 millió star wars rajongó és ők megnéznek a moziba az 10 millió jegy. Készítenek 10 részt, az utolsó 8-at már tuti csak jórészt ők nézik meg, az 80 millió jegy.
A Force Awakens-t ~ 250 millióan nézték meg.
Ezzel annyit akarok mondani, hogy egy jól hypolt, kiéheztetett közönség adott esetben 1 (!) filmen több pénzt hoz, mint 6-8 filmen. Ami értelem szerűen 6-8x annyi pénzből készül.
És ez a tendencia megfigyelhető pl. az 1-2-3 és az eredeti trilógia részeinél is. A Star Wars kasszasiker volt, a Birodalom visszavág visszaesés és Jedi visszatér langyosvíz. Míg az(új) első rész hatalmas érdeklődés volt (sokkal nagyobb, mint az eredeti első Star Wars), a 2. hatalmas bukta, és a 3. is messze elmaradt az első rész nézettségétől.
Az új trilógiánál ugyan ez figyelhető eddig meg. A Force Awakens minden idők 3. legnézettebb filmje lett, a Rogue one pedig erős volt, de már visszaesés.
Így működik a pszichológia. Sokkal jobban megéri ritkábban nagyot durrantani, mint sok-sok részt kiadni.
A SW-hez nem igazán értek, de a Disney-nek érdeke profit, nézd meg, hány filmből készül második, harmadik, ezredik rész ahelyett, hogy új filmek, ötletek jönnének ki. A remake-ek (Hamupipőke, Szépség és a szörnyeteg) is főlega profit miatt készülnek. Ahogy az egyik válaszoló már megírta, sajnos a könyvben nincs akkora pénz, mint egy filmben, a sorozat is kisebb költségvetésű, és sokszor olyan is. Érdemes jó példának megtekinteni, milyen minőségű animációk kerülnek ki a Disney Channel-re, például az új KacsaMesék. A könyvekkel kapcsolatban meg az a nagy büdös helyzet, hogy könyvet sokkal kevesebb ember vesz, mint amennyi moziba megy vagy DVD-t vásárol.
Azt viszont nem tudom, hogy mennyire van bevétele a vidámparkból (Disney Land), mert ha például létrehoznának egy Star Wars tematikájú parkot, ez erősen megdobná a bevételüket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!