A síszezon befolyásolja az euró árfolyamát?
Figyelt kérdés
Egy ismerősöm mondta ezt nekem, teljesen abszurdnak tartom, de mivel nem értek hozzá, és érdekel, megkérdezem most mások véleményét is. Szerinte most azért drágább az euró pár forinttal, mert síszezon van. Arra a kérdésemre, hogy 2 hete nem volt e ugyanígy síszezon, azt mondta, "most" van síszezon, nem akkor volt. Szerintem viszont egyrészt nem megy annyi kelet-európai nyugatra, hogy ennek bármilyen gazdasági hatása legyen, másrészt amennyire tudom, ennél nagyobb dolgok szokták az ilyesmit befolyásolni, mint talán az olaj világpiaci ára és hasonlók. Na meg ennyi erővel kb folyamatosan van valaminek szezonja, ennyi erővel valami folyton fent tarthatná az árfolyamot.2017. jan. 29. 21:18
2/4 Donald J. Trump válasza:
Ha a pénzpiaci kereskedők rájönnének, hogy befolyásolja a síszezon a valutaárfolyamot, akkor azonnal bevásárolnák a gyengébb valutából, hogy árfolyamnyereséget szerezzenek ezzel, s így kioltanák a befolyásoló hatást.
3/4 anonim válasza:
Az ismerősöd körülbelül annyit ért a tőzsdéhez és a valuta árfolyamokhoz, mint én a kedves nővérek rendi imádkozásához. Semmit!
4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, megnyugtató, hogy nem én vagyok reménytelen...
2017. jan. 30. 11:37
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!