Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Valaki elmagyarázná? A pénzmos...

Valaki elmagyarázná? A pénzmosásról egy kérdés.

Figyelt kérdés
Van egy dolog amit sosem értettem a pénzmosás egyik közvedvelt fajtájánál. Vegyünk egy tök átlagos példát: xy emberke nyit egy kis boltot, kizárólag azzal a szándékkal, hogy ott mossa a fekete jövedelmét, így egy idő után már nem gyanús senkinek, ha vesz egy 20 milliós ingatlant, 4 milliós autót stb. Amit nem értek, hogy az nem gyanús, hogy magát a látszat vállalkozást miből nyitotta? Arra nem figyel fel az adóhatóság? Sok kérdést olvastam már ezzel kapcsolatban, de efölött mindenki elsiklott. Valaki felvilágosítana?

2017. jan. 28. 18:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
87%

Nem, egy kis boltot nem olyan nehéz megnyitni. Főleg úgy, hogy ő igazából nem is akarja nagyon üzemeltetni, tehát elég egy ilyen kis 3x3 méteres helység, Bp pl tele van ilyen "garázsbolt" kategóriás üzletekkel, egy ilyet relatív kevés pénzből el lehet kezdeni.

De ha nagyon 0 vagyona van, akkor még mindig kereshet valakit, aki papíron kölcsönadja neki a pénzt.

De alapjában véve az adóhatóság nem megy minden egyes kisvállalkozás után, hogy honnan jött össze a 3 milliós kezdőtőke, főleg, hogy ennyit azért nem feltétlen nehéz családon belül összedobni például.

2017. jan. 28. 18:41
 2/11 anonim ***** válasza:
75%
Nyilván ha van esze vesz fel hitelt h ennek legyen nyoma pont ezért. a fekete jövedelméből pedig könnyen visszafizeti
2017. jan. 28. 18:47
 3/11 anonim ***** válasza:
75%
Akinek annyi mosni való pénze van az nem kisboltot nyit hanem mondjuk egy kocsmát éspersze nem egyet hanem többet. A NAV totál nincs képben ilyen téren az se tűnik fel nekik amikor egy hajléktalannevén egy tucat cég van.
2017. jan. 28. 18:53
 4/11 A kérdező kommentje:
De ha ez nem tűnik fel nekik, akkor az miért tűnhet fel, hogy xy a semmiből vesz egy 15 millás ingatlant vagy berak egyszeri alkalommal 10 millát egy megtakarítási számlára, amivel nem tud elszámolni? Vagy ez a bsztassuk a kishalat tipikus esete?
2017. jan. 28. 19:43
 5/11 anonim ***** válasza:
70%

Ne gondold, hogy a 15 millás lakások megvétele olyan gyakran feltűnik az apehnek. A nagy készpénz mozgások, mint a befizetés inkább.

Egyébkén az összes ilyen lebukás a türelmetlenségből fakad (vagy valaki felnyomja). Ha van 100 millád, és tisztára akarod mosni, akkor egy kisbolttal/kocsmával pár év alatt simán megteszed. Ha ugyanerre fél évet szánsz, és veszel rögtön egy szállodát, akkor meg le fogsz bukni.

A legtöbb olyan ember, aki lebukik meg sem próbálja titkolni a környezete előtt, hogy tegnap még egy ócska 20 éves suzukija volt, most meg hirtelen vett egy BMW-t, elköltözött budára, etc. Így aztán előbb utóbb vagy feltűnik a hatóságnak vagy valaki feldobja.

2017. jan. 28. 19:58
 6/11 anonim ***** válasza:
39%
Szerintem első körben annak nézz utána, hogy mi az a pénzmosás. Tudom, hogy szokás azt mondani egy-két helyre, hogy ez biztosan pénzmosoda, de ezek az emberek nem tudják, mit jelent a pénzmosás.
2017. jan. 28. 20:02
 7/11 A kérdező kommentje:
Tisztában vagyok a pénzmosás fogalmával, n tudom ez most hogy jön ide, hogy xy kire meg mire vádaskodik. Általánoságban beszélgetünk a témáról.
2017. jan. 28. 20:22
 8/11 anonim ***** válasza:

"berak egyszeri alkalommal 10 millát egy megtakarítási számlára"

azért mert az adott bank alapból lejelenti a 2 millió feletti pénzmozgást.. Aztán a nav vagy vizsgálódik vagy nem!

2017. jan. 29. 08:49
 9/11 anonim ***** válasza:
Nem jelenti alapból, ilyen nincs!
2017. jan. 29. 09:32
 10/11 A kérdező kommentje:
Az a szép, hogy mindenki mást mond.
2017. jan. 29. 15:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!