Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Akik kimennek németországba...

Akik kimennek németországba segédmunkára, jól meggondolják előtte?

Figyelt kérdés
2017. jan. 28. 08:03
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
és most a német mennyire megy? kifejezetten tanultad is vagy csak ,,ragadt'' rád?
2017. jan. 31. 17:05
 22/24 anonim ***** válasza:
altalanos 4.tol tanultam 8 evig, ugyhogy volt alapismeretem valamennyi. nekem a beszed megy nehezebben, de levelet, emailt nem okoz gondot irni, meg olvasni. nem tartom magam nyelvzseninek, valahol az alap es kozepfok kozt vagyok.
2017. jan. 31. 17:33
 23/24 anonim ***** válasza:
elnézést rosszul fogalmaztam. úgy gondoltam hogy amióta kint vagy hogyan fejlesztetted a nyelved, tanulod a nyelvtant v a közeg ragasztja rád? és pl. milyen volt amikor a legelején kellett bankszámlát nyitnod, megértették szavakból is h mit szeretnél? és ha közben jött vmi olyan szó amit nem tudtál, meg ők se tudták máshogy elmagyarázni akkor azt gyorsan kinézted szótárból? rövidebben mennyire volt döcögős ez a megértetni magadat téma?:)
2017. jan. 31. 18:05
 24/24 anonim ***** válasza:

"úgy gondoltam hogy amióta kint vagy hogyan fejlesztetted a nyelved"

Oszinten megmondom neked, sehogy, ami ramragad, es amit mastol hallok (munkahely/kollegak, fonokok, ugyintezesnel). 3 muszakban nem tudok beiratkozni egy nyelvtanfolyamra se, az integracios kurzusra is akartam jelentkezni, de azt mondtak 3 muszakban nem fog menni, kerdezzem meg a munkahelyem nem engedik-e meg a 2 muszakot. nos, nem engedik, ugyhogy egy helyben toporgok jelenleg.

"tanulod a nyelvtant v a közeg ragasztja rád?"

a kozeg.

"es pl. milyen volt amikor a legelején kellett bankszámlát nyitnod, megértették szavakból is h mit szeretnél?"

igen, mindenhol nagyon segitokeszek voltak, sehol se volt gondom a hozzaallassal, sehol se neztek le, mert kulfoldi vagyok.

és ha közben jött vmi olyan szó amit nem tudtál, meg ők se tudták máshogy elmagyarázni akkor azt gyorsan kinézted szótárból?

nem, ugyahogy eszembe jutott korbeirtuk mas szavakkal, vagy peldakkal, addig, mig a masik meg nem ertette mit akar. Sokkal turelmesebben allnak hozza a dolgokhoz. Persze vannak kivetelek, de a nagy atlagrol elmondhato ez.

"mennyire volt döcögős ez a megértetni magadat téma?":)

alap nyelvtudas nelkul nem biztos, hogy megtudtam volna, ezert szerencse, hogy van nemi tanult tudas. Sok magyar kollegam semmit nem beszel nemetul, allandoan masra szorulnak. Na ezt en nem akartam es most sem akarom. Plane nem magyarra. Teny, de sajnos nem szamithatunk egymasra.

2017. jan. 31. 18:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!