A nav mindent megtehet? Én most mit tehetek? Mire számítsak? Ha oda jutunk, hogy pert indítok, hova kell fordulnom? A perköltség kit terhelne? Mennyi idő lenne, mire ez rendeződik?
A helyzet az, hogy a Párom ev. évek óta. Minden év végén lett 2-3 havi járulék elmaradás, amit nem néztek, a vissza igényelhető adó került átvezetésre és ezzel tisztázva a járulék. Idén sajnos a nav úgy gondolta, hogy nem vár... A számla, amit inkasszóztak, közös és csak az az összeg megy rá, amit a gyerekekre kapunk, de az is az én nevemen van.
Most januárban szünetelve lett a vállalkozás (mint minden évben,hogy ne halmozódjon a fizetni való) és munkát is keresett a párom (eddig minden januárban csak nézte az állásajánlatokat). Az átvezetett összeg futná az elmaradást... Az egyik osztály azt mondta, hogy rendben, de az ügyintéző mégis zárolta a számlát, majd telefonon azt mondta, hogy én bemehetek a bankba, és felvehetem személyesen a nevemre érkező összeget.... De a Provinak elutalni a heti törlesztőt hogy fogom tudni? -mert az is az én nevemen fut. A másik pedig, hogy január 19-keltezéssel kaptam ma egy levelet, hogy a tartozás miatt azt a pénzt fogják levenni, ami az én nevemre érkezik. Ha tudják és látják hogy kinek és mi érkezik a nevére, akkor miért veszik le? Ezt komolyan megteheti a nav??? Továbbá oda biggyesztették a levél végére, hogy ez ellen pert indíthatok.... Akkor most lenyúlják a családtámogatási ellátásokat, vagy fel tudom venni?
Azt is mondták, hogy mivel első alkalom, hogy kérvény lett benyújtva, így másnapra (konkrétan mára) fel is oldják a számlát. De a netbank szerint nem így lett.
Fogalmam sincs, hogy mi tévő legyek.
Nem vagyunk házasok.
De akkor ha valóban nem nyúlhatnak a cst.ellátásokhoz, akkor miért küldtek olyan levelet, amiben azt írták, hogy leemelik a számláról az összeget?
Úgy érzem, hogy össze roppanok...
Hétfőn megpróbálom levenni ami még rajta van a számlán és valakit megkérni hogy a számlájáról had utaljam el a provi törlesztőt... mert ha most azzal is megcsúszok, azt is kamatoztatják...
Köszönöm a válaszokat!
A családi pótlék csak a kifizető általi levonás alól mentes. Ha az már a bankszámlán van, akkor inkasszálható.
Ha nem vagytok házasok, akkor lehet igénypert indítani, de mivel gondolom banális összegről van szó, a joghoz nem nagyon értesz és pénzed sincs perelni, ill. ügyvédet fogadni, ráadásul előbb-utóbb ki kell fizetnetek a tartozást, így semmi értelme.
Ilyenkor családit ne számlára kérd kényelemből!
Nálunk is volt inkasszó veszély régebben, mi mindig postán kaptuk.
Ami a gyerekre "jár" pénz, az kiveheted, de a providentes tartozás már nem ez a aktegória.
Esetleg nyitsz egy külön számlát és mindent odakérsz, ami a te jövedelmed, akkor az a pénz marad a tiéd, kivéve, ha családi adózás van nálatok.
A februárban esedékes családit már késő átkérni.
180 pár ezer a tartozás, amivel nem akartunk "elszaladni", még decemberben be lett adva a nyomtatvány, amin feltüntettük, hogy átvezetésre kerül az adóvisszatérítés, így kívánjuk a fennmaradó (mert közben fizettünk be pár 10 ezret még decemberben) , összeget rendezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!