Örököltem egy igen "nagy "földet szántó s legelőnek van megjelölve. Tolnában 24,5 HA és 29 AKH sajnos nem vagyok jártas a föld árakban mennyi lehet a mi és max. Amit kérhetek /HA -ért?
Hát 80-100ezer Ft aranykoronánként az ár most.
Sajnos ez nem egy jó föld. Ha 1ha lenne 29ak, akkor azt mondanám hmmm ez faxa kis föld. De úgy hogy hogy a teljes 24,5ha csak össz-vissz 29 ak, úgy azt kell mondanom hogy ez nem túl jó föld.
Árra 3m-ot mondanék. Viszont ennyi pénzért nem szabad eladni. Egy év alatt területalapú támogatás címén kb 1,5 milliót kapnál utána. Inkább tartsd meg.
Ja így már mindjárt más. Nem mindegy hogy egy ha a 29ak, vagy a teljes 24,5ha.
Így már azt lehet mondani erre a földre, hogy ez egy klassz kis föld.
Árra én olyan 3m-ot mondanék hektáronként.
Persze ez csak irány ár. Sok mindentől függ.
Hány darabból áll.
Van e rajta haszonbérlet.
Milyen a tulajdoni hányad.
Milyen a megközelíthetősége.
Van e közelben fizetőképes gazda.
Stb.
Szóval lehet 2m is de akár 4m is. Hallottam én már Bácskában 4m fölött venni hektárját. Ezért mondom ez a 3m/ha jó kiindulás.
Hogy én miért nem tudok egy ilyet örökölni....
Mg cégnél vagyok vezető beosztásban. Heti szinten vannak földügyeink.
Ha ez a 24,5ha tényleg 711Ak akkor ez egy jó kis föld. Szép áron el lehet adni. Ha pedig ez egyben van akkor az még pluszban egy jó pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!