Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Aladtam olx en egy termeket....

Aladtam olx en egy termeket. Canadaba kell kuldenem. Merjem. Elkuldeni?

Figyelt kérdés
Kaptam egy mailt a first capital banktol hogy utaltak nekem a penzt de csak akkor.kuldik tovabb a szamlara ha bizonyitom hogy postara adtam a csomagot.
2017. jan. 20. 07:58
 1/6 anonim ***** válasza:

1. - OLX nincs Magyarországon

2.- Miért adsz el olyan oldalon, aminek nem ismered a működését?

3. OLX úgy tudom, apróhirdetési oldal, tehát az "eladtam" szó ebben az esetben nem állja meg a helyét: akkor adtad el, ha ki van fizetve - addig max érdeklődtek utána, meg azt mondták, hogy megveszik 8ami vagy igaz, vagy nem)

4. bank nem szokott postai bizonylatot kérni, hogy feladtad.

2017. jan. 20. 08:09
 2/6 anonim ***** válasza:

Ez 99,99%, hogy kamu e-mail.

Úgy megpróbálhatod tesztelni, hogy szerkesztesz egy kamu feladóvevényt, és ha elküldik a pénzt, gyorsan feladod ténylegesen.

Mekkora összegről van szó?

Azért a bankok sem csak így e-mailezgetnek veled...

Egyébként ha gondolod, másold be ide (vagy privát üzenetben) a mailt, mert abból is sokszor rögtön látni, hogy kamu.

Az üzleti életben egyébként létezik ilyen (ún akkreditív), de azt nem ilyen OXLes esetekben használják, hanem amikor dollármilliós üzletek mennek végbe és ott nem e-mailen küldi neked a bank, hogy ez van.

2017. jan. 20. 08:38
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Én egy ilyen e-mail alapján nem merném elküldeni, eleve a levelet aláíró Richard E. Waugh a Scotiabank elnöke, nem ezé aki állítólag a levelet küldte. Egyébként az e-mail szerint Belgiumba kellene küldeni, nem Kanadába, nem is értem, miért egy kanadai bank üzenget neked.

Kb. 200.000 forintot én nem mernék így bevállalni mindenféle garancia nélkül.

Esetleg próbáljatok meg úgy megegyezni, hogy előre utalja a postaköltség árát, és utánvéttel feladod, és akkor nem lesz gáz akkor se, ha nem veszi át.

2017. jan. 20. 08:59
 4/6 anonim ***** válasza:
Ez csalás.
2017. jan. 20. 09:27
 5/6 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a valaszokat. Mar irtam a vasarlonak hogy nem postazom csak ha a szamlamon lesz a penz. Persze igy mar nem kellett neki :-)
2017. jan. 20. 10:03
 6/6 anonim ***** válasza:

"Esetleg próbáljatok meg úgy megegyezni, hogy előre utalja a postaköltség árát, és utánvéttel feladod,"

Úgy tudom, külföldre nem lehet utánvéttel küldeni semmit.

DPD ugyan vállal utánvétes szállítást, de csak a környező országokba + Németország. Se Belgium, se Amerika/Kanada

2017. jan. 20. 11:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!