Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Szinkronizálni egy könyvet?...

Szinkronizálni egy könyvet? Hogyan?

Figyelt kérdés
Van egy saját könyvem. Kicsit utána néztem és szinte mindenhol az áll, hogy külföldön többet kapsz egy könyvért. (Ez persze sok mindentől is függ..) Én még szerencsésebb vagyok, hisz nem egy közeli ismerősöm van, aki külföldön él, de...de vagy nem tudnak angolul, vagy nem vállalják el a fordítást. Sőt, az is lehet, hogy vannak olyan emberek akik ezzel foglalkoznak. Nem tudom. Fogalmam sincs. Ezért fordulok hozzátok. És, ha tényleg van ilyen munka akkor a könyvemért kapott pénzen meg kell osztoznunk? Vagy csak ő kapja a pénzt? Hisz én egy teljesen másik országban élek, az az ember pedig ott fordítja ahol ki is lesz adva. De még ez sem biztos. Nem értem... Az, hogy mennyit ajánlanak egy könyvért, az attól is függ, hogy hol akarjuk ki adni, nem? Sok mindent nem értek ezzel kapcsolatosan, és örülnék, ha normális hangnemű válaszokat kapnák, amik értelmesek is. A lényeg, hogy le szeretném fordítani angolra, de nem tudom, hogyan is fogjak bele. Ez nagyon fontos lenne nekem, előre is Köszönöm mindenkinek!

2017. jan. 16. 21:44
 1/3 anonim válasza:
63%

Ez nem szinkronizálás...

Mű fordítonak hívják őket. Igaz, ő idegen nyelvről szoktak magyarra, de ha fizetsz nekik szívesen megcsinálják. A forditasert fizetsz, nem kell megosztani a keresetedet. De ha magyarországon élsz, magyar állampolgar vagy, nem fogja külföldi kiadó publikaltatni a könyvedet.

2017. jan. 17. 00:40
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Miért ne publikálná külföldi kiadó.

Le kell fordíttatni angolra, és elküldeni a kiadónak, ha jó, akkor kiadja. (Valószínűleg nem lesz jó.)

A fordítás olyan 1-2 millió lesz.

2017. jan. 17. 05:23
 3/3 anonim ***** válasza:
Piszok drága lesz, és kezdő írónak nem könnyű betörni a könyvpiacra akkor sem, ha anyanyelvi szintű angolsággal van megírva a könyve. Egyébként a fordító fix összeget szokott kapni, mert a munkát elvégezte, az nem az ő dolga, hogy utána megveszik-e a könyvet.
2017. jan. 17. 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!