Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan kezdjek hozzá?

Hogyan kezdjek hozzá?

Figyelt kérdés

Orvosi műhiba pert szeretnék kezdeményezni maradandó testi fogyatákosságot okozó orvosi műhiba miatt.

Egyelőre ügyvéd nélkül, mert hiszek az igazamban. Jó lenne, ha a kórházzal peren kívül meg tudnék egyezni.

Hogyan kezdjek hozzá?

Olyan személy /személyek/ válaszát várom, akik már túl vannak egy ilyen eseten. Más véleményeket, tanácsokat nem kérek!

2010. máj. 5. 09:24
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem vagyok jártas az ilyenben.

De az egy dolog, hogy Te hiszel az igazadban, az igazságszolgáltatás nem így működik!

Te soha nem fogsz tudni úgy érvelni, bizonyítékokat gyűjteni, mint egy ügyvéd. A kórház/orvos ügyvédje meg jócskán rafinált az ilyen ügyekben, betéve tudja a kiskapukat! Ne vágj bele ügyvéd nélkül, egyébként meg megállapodás kérdése, hogy ki fizeti ki az ügyvédedet!

2010. máj. 5. 09:30
 2/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen és világosan kértem, hogy kiknek a válaszát várom. Okoskodó, kotnyeles, kioktató válaszokat NEM kérek!
2010. máj. 5. 09:47
 3/5 anonim ***** válasza:

annak ellenére, hogy ilyen durván leszóltad az első válaszolót, akinek egyébként teljesen igaza van, és még okoskodó sem volt, én is válaszolnék.

műhiba esetem nem volt ugyan, de maradandó sérülést okozó balesetem igen, amiben a biztosító nem megfelelően járt el, vagyis semmit nem akart fizetni. soha nem tudtam volna végigcsinálni ügyvéd nélkül végigcsinálni az ügyet, ugyanis ezeknek az intézményeknek nem érdekük, hogy neked fizessenek (pláne a kórháznak nem, hogy elismerjen egy műhibát), tehát minden eszközt bevetnek majd, hogy lesöpörjék a vádjaidat. valóban jobban jársz, ha ezekben az ügyekben jártas ügyvédet fogadsz. egyébként nekem sikerült peren kívül megegyeznem, fizették az összes ügyvédi költséget, plusz egy csomó pénzt, úgyhogy pláne akkor, ha nagyon bízol az igazadban, nem kell aggódnod az ügyvédi díjak miatt, hiszen ha nyersz, nincsen rá gondod és ha peren kívül egyeztek meg, ez az egyezség része lehet.

2010. máj. 5. 10:09
 4/5 A kérdező kommentje:
Nem szóltam le az első válaszolót, de nem szeretem a kotnyeles embereket. Kifejezetten és világosan azt kértem, hogy olyan szeméály válaszoljon, aki/k már túl vannak egy ilyen eseten. Egyéb tanácsra, jóslásokra pedig nincs szükségem. Egyébként sem játszik bele a biztosító, mert nem balesetről van szó és nincs is ezzel kapcsolatos biztosításom. Nem is tervezek kötni orvosi hanyagság ellen!
2010. máj. 5. 13:59
 5/5 A kérdező kommentje:

Második! Amennyiben pedig nem tudnád, minden kórháznak van biztosítása, amely éppen ezeket az eseteket finanszírozza a kórház helyett. Tehát nem a órház és nem is az orvos fizet, hanem a biztosító ilyen esetben.

A másik dolog: nem tudom tudod-e, mennyibe kerül ma egy orvosi szakvélemény. Mert én igen. Közönséges halandó ezt nemigen tudja kifizetni. Ezért lenne jobb a kórházzal a peren kívüli egyezség, ami akár létre is jöhetne. Csupán el kellene az ügyet alahogy indítani. Ehhez kellett volna a segítség.

2010. máj. 5. 14:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!