Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogy a postára...

Mit tegyek, hogy a postára érkezett árvasági támogatásomat csak én vehessem át?

Figyelt kérdés

Lehet gonoszan hangzik amit mondani fogok, de nehéz a helyzetem remélem megértitek. Édesapám tavaly elhunyt ezzel nagykorú félárva lettem, második éve egyetemre járok messze otthonról, már beletörödtem abba hogy édesanyámat hidegen hagyja h élek-e, egy teher vagyok neki, soha nem hívott még fel, nem érdekli van-e mit ennem, hogy állok a vizsgákkal, 0 forinttal támogatja tanulmányaimat, és az árvaságimat is (40 000 Ft) is szó nélkül átveszi a postán amig távol vagyok. Megértem neki is vannak gondjai, nem is vitatkozok. Ezért munkát kerestem és csak havonta tudok hazamenni az öcséimhez, mert hétvégente 2 műszakban egy beton gyárban dolgozok diákmunkásként hogy tudjak enni és fizetni az albérletet. Anyu szerint ez normális, mert már nagykoru vagyok, mindenki ezt csinálja szerinte. nem idegeskedem rajta, dolgozok, mellette igyekszem tanulni. Megszerzem a diplomát és többet nem kell látnom.

De a kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnám elintézni azt hogy az árvaságimat a számlámra utalják, vagy azt h ne adják neki oda a postán, hanem csak nekem amikor hazamegyek. Aljas módon a nyugdijkifizetési naptáramat is átvette helyettem és eldugta, hogy ne tudjam mikor érkezik. Sokat jelentene ez a pénz nekem, mert vizsgaidőszakban és az ünnepekkor nem tudtam dolgozni a gyárban, az albérletet meg fizetnem kell.

Miert tudja ő átvenni azt amit nekem küldenek? Az öcséimét átveheti mert kiskoruak. Szolnom kéne a postán, hogy kizárolag nekem adják oda?

19/F

2017. jan. 10. 05:07
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Kérd számlára, nem mellesleg tegyél panaszt a postán, ha a te nevedre jön meghatalmazás nélkül más nem vegetné át!
2017. jan. 10. 06:59
 2/6 anonim ***** válasza:
Kérd bankszámlára.
2017. jan. 10. 07:18
 3/6 A kérdező kommentje:
mindenképp számlára szeretném kérni, csak nem tudom hol kell elintéznem.
2017. jan. 10. 07:55
 4/6 anonim ***** válasza:

Nyugdíjfolyósító igazgatósághoz kell bemenni, és ott el lehet intézni.

Egyébként kiskorúaknál nem az van, hogy átveheti, hanem eleve a szülőnek jár (bár azzal a céllal, hogy a gyerekre költse).

Egyébként feljelenthetnéd simán, de talán ezzel nem kéne tovább szítani a feszültséget.

2017. jan. 10. 08:35
 5/6 anonim ***** válasza:
Bár ilyet nem intéztem, de hasonló kifizetéseket igen. Biztos, hogy annál az intézetnél tudod módosítani a kérelmet, ahonnan kapod a támogatás. Ha ez a nyugdíjfolyósító, akkor ott. Nézd meg a honlapjukon, vagy hívd fel őket.
2017. jan. 10. 08:38
 6/6 Dudok Andrásné ***** válasza:
A postás jól megütné a bokáját, ha jelentenéd!! Nagykorú vagy és a te nevedre megy, akkor ahonnan utalják onnan kérd a bankszámládra!!
2017. jan. 12. 09:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!