Ha 2016 januárja óta dolgozom, és most januárban kirúgnának akkor jogosult lennék segélyre?
Figyelt kérdés
Sajnos tavaly év végén összeszedtem egy vírust amivel mai napig szenvedek ezért jelenleg táppénzen vagyok, és félek, hogy ezt nem fogják elnézni és inkább kirúgnak. Azt tudom, hogy betegállomány alatt nem rúghatnak ki, viszont szerintem ebben a hónapban letelik a táppénzem.
Egyedül lakom, és félek, hogy emiatt munka és pénz nélkül maradok.
2017. jan. 9. 18:44
1/1 anonim válasza:
Ha megvan a 360 nap munkaviszonyod (a táppénz is beleszámít), akkor jogosult vagy álláskeresési járadékra.
Ha táppénz után visszamégy és felmondanak, akkor 30 nap felmondási időd van, aminek a feléről fel kell menteniük a munkavégzés alól. Ez után szűnik meg a munkaviszonyod, tehát még az a 30 nap is számít az álláskeresésinél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!