Segítene valaki megmagyarázni ezt a gazdasági hírt?
Figyelt kérdés
"A tavalyi év utolsó napjaiban elhárult a felvásárlás legfőbb akadálya: az amerikai hatóságok áldásukat adták arra, hogy a kínai vállalat megszerezze a német cég többségi tulajdonát. December 29-én mind a CFIUS (Committee on Foreign Investment in the United States), mind a DDTC (Directorate of Defense Trade Controls) jóváhagyta z ügyletet."
Egy full német tulajdonban levő cég kínai felvásárlásáról van szó. Azt nem értem, hogy az USA hatóságoknak mi a franc köze van ehhez? Merthogy a németeknél felmerül ez a kérdés az érthető, sőt jogos, de az USA-ban? Miért? Egyszerűen képtelen vagyok felfogni!
2017. jan. 3. 20:14
2/2 A kérdező kommentje:
Köszi, de nem segített. Először is, csak a jelenlegi tulajdonosi szerkezetet mutatja; másodszor pedig ez nekem nem mondd semmit. 95%-ban a kínai Midea group a tulaj, kb. 5% a többi tulajdonos. De még ha amerikai lenne is (az öt százalék), semmilyen döntési jogot nem szavatol. Kérlek magyarázd el.
2017. jan. 14. 16:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!