Mire lehet számítani az OFA felmérésén?
Egy kicsit helyesbítenék. ;-)
Gondolom az OFA - VIF (Vállalkozz itthon Fiatal) programban szeretnél részt venni.
A VEKOP az alapból egy másik program, azon belül is van Vállalkozó válási támogatása (legfeljebb 6 havi, 129eFt/hó), de az OFA 2-3 millió az nem abból a programból van finanszírozva.
Ha elfogadták a jelentkezésedet, akkor leküldenek a területileg illetékes Járási vagy kerületi Foglalkoztatási Osztályra.
Ha 25-30 év között vagy akkor csak hatósági bizonyítvány kell, ha 25 éven aluli vagy akkor be kell vonni téged a VEKOP 8.2.1 Ifjúsági Garancia Rendszer programba.
Egyébként a teszt nagyon egyszerű, persze szükséges hozzá némi értelmezési és matematikai ismeret, hiszen arra egy vállalkozónak is szüksége van. Szerintem még senki nem bukott el a teszt részén, inkább az üzleti terv a buktató.
Köszönöm! :)
Még 25 év alatti vagyok. Ha lehet akkor még lenne egy kérdés ezzel kapcsolatban: már kétszer is hvtak a Járási Hivataltól a programmal kapcsolatos tájékoztatóra, de én akkor azt jelöltem be a lapon, hogy nem veszek részt tanfolyamon, nem akarok vállalkozó lenni, hanem munkát keresek továbbra is. (ez egy fél éve volt még). Ezek szerint akkor nem vagyok még bevonva a programba, ugye? Mert a jelentkezési lapon ez az egyik kérdés és nem volt egyértelmű, hogy a jogosultság és a hivatalban meghallgatott tájékoztató az egyenlő- e azzal, hogy be vagyok vonva.
Akkor vagy bevonva, ha aláírod a megállapodást, addig csak tájékoztatást kaptál, esetleg egy adatlapot tölthettél még ki.
Az OFA részvétel miatt mindenképpen be kell, hogy vonjanak a programba téged (eredeti iskolai bizonyítványodat vidd magaddal a bevonáshoz), mert a bevonás után kapsz majd egy irányító lapot, amivel majd az OFA-hoz kell menni és utána még egy felnőttképzési szerződés és kezdődik is a képzés. A 2 hónapos képzés után kell záróvizsgaként egy üzleti tervet készítened, majd azt elbírálják. (jó sok idő lesz) utána csattolhatod csak a kérelem mellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!