Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ilyen esetben elállhatok?...

Ilyen esetben elállhatok? (Extreme Digital rendelés)

Figyelt kérdés

Szerdán(hajnalban) rendeltem egy mp3-at, azt írták ki, hogy 1 nap alatt érkezik meg az átvételi pontra, de a postai értesítés szerint csak pénteken adták fel, és hétfőre tervezték a kézbesítést. Nekem sürgős lett volna hétvégére, így pénteken vettem egyet, viszont szombaton meg azt írta a posta, hogy megérkezett a küldemény.

Mivel már vettem egy másikat, így a rendelt terméket nem kérném.

Ilyenkor mi a teendő? Mert az oldalon csak a már átvett terméktől történő elállás szerepel.

Az úgy lehetséges, hogy én írok az Extreme Digital-nak, hogy nem kérem, és nem is veszem át a csomagot? Terhel-e engem akkor valami fizetési kötelezettség? Előre is köszönöm a választ!

2017. jan. 2. 14:54
 1/3 anonim válasza:
Ott hagyod a postán és egy idő után automatikusan visszaküldik a boltnak
2017. jan. 2. 15:48
 2/3 anonim ***** válasza:

Először tisztázzuk, hogy előre kifizetted-e a terméket vagy utánvéttel rendelted?

A törvény szerint át KELL venned és ez után indoklás nélkül elállhatsz. Ennek az az oka, hogy a visszaszállítás költsége TÉGED terhel a törvény szerint. Ha nem veszed át a csomagot akkor az ED költségére fogja visszakapni a termékét.

Ez jogilag nincs rendben - más kérdés, hogy foglalkozna-e vele. Elvben megtehetnék.

Viszont ezt mind kiküszöbölheted, ha átveszed és visszaviszed bármelyik ED üzletbe, ez neked is ingyen van.

2017. jan. 2. 18:41
 3/3 A kérdező kommentje:
Igen, csak nem pesti vagyok, és nem szívesen állnám a futárt, amiért ők késve küldték meg az árut...
2017. jan. 2. 22:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!