Küldeni fog majd egy srác nekem valamit?
"Korrektnek tűnik a srác."
A csalók is annak szoktak tűnni :)
Nézd meg az adatlapját (gondolom face) Ha hirtelen összedobott azért gyanús, de sajna tudok olyanról aki éli világát a facén, de mégis átejt embereket. (tényleg elküld olyan cuccot ami érdekel csak vagy hibás, kopott stb.)
Létezik olyan lehetőség hogy a postás előtt bontod ki. Így látja ő is hogy nem sérült meg e a posta által, illetve azt is látja mit kaptál. Ha egy téglát akkor nem kérdés hogy átvertek.
A videó nem túl szerencsés.
Mi van ha az eladó becsomagol a kért árút, majd helyette elküld egy másik téglával teli csomagot?
Max akkor lenne tuti hogy szó szerint a postán videózna és ott zárná le a csomagot és adná át a postásnak.
"Kérd meg hogy vegye vidire a becsomagolását ."
Ó, igen, karácsony előtti csúcsforgalomban, amikor esetleg napi 10-50 cuccot kell becsomagolni, akkor majd mindegyiket videóra veszi az eladó, mert a vevő úgy kéri... Hát ezt aligha fogja az eladók nagy többsége megtenni...örül, ha van ideje becsomagolni és a postán való fél órás ácsorgás után egyáltalán elindul a csomag.
Jó tudom, ez más, mert egyedi az eladó, de ha ez "elterjed" ez a szokás a vevők körében, akkor majd mindenki ezt kéri... Nem lenne szerencsés, márt csak azért sem, amit írt az egyik hozzászóló: semmire nem bizonyíték. Becsomagolja az eladó, videóra veszi, majd kibontja és mást tesz bele - azt persze nem veszi videóra...
Meg még talán a postán is videózzon, ahogy felveszi a postás kisasszony? Csak mondom, hogy ott nem is szabad videózni...
5-ös vagyok, lemaradt: ha olyan oldalakon vásárolsz, ahol nincs értékelésük az eladóknak, akkor MINDIG fennáll a lehetősége annak, hogy becsapnak. Lehet, hogy igen, lehet, hogy nem - lutri...
De ha olyan oldalon vásárolsz, ahol az eladók rendelkeznek értékeléssel és kellő számú pozitívja van - lehetőleg negatívok nélkül-, akkor bátran lehet akár előre is utalni.
Számtalan ilyen oldal van, sőt, ma már a webáruházakat, nagyobb cégeket is értékelik a vevők.
5ös
Én falun lakom. Szerintem itt a postán ha megbeszélném előtte lehet hogy engednék a videót. De én csak elméletként dobtam fel, mert nagy postán erre én is kis esélyt látok hogy engedjék a vidit.
Még az értékelős oldalakon is át lehet az embert ejteni. Hogy? Hát eladsz jónéhány kis dolgokat ahol mondjuk kapsz 20 pozítivot, majd 21-edik dolog egy értékesebb cucc lesz, az meg már nem küldi el az eladó. Vagy elküld egy rosszat és majd a postára fogja stb. Sajnos még az értékelős oldalak se 100% biztonságúak :(
Bár tény a csalók addig ilyennel nem foglalkoznak míg van jófogás ahol nem kell ilyen furmányoságot csinálni. Facén is vernek át embereket, de ott is a nagy része egy gyorsan összedobott profi. Csak hát nagyon sokan még arra sem méltatnak, ha már üzletel az ember valakivel akkor ránézzen a profiljára
"Még az értékelős oldalakon is át lehet az embert ejteni. Hogy? Hát eladsz jónéhány kis dolgokat ahol mondjuk kapsz 20 pozítivot, majd 21-edik dolog egy értékesebb cucc lesz, az meg már nem küldi el az eladó."
No igen, de azt akkor már nyilván nem tudod, hogy ha ez történik, akkor pl. a Vatera - bizonyos feltételek teljesítése mellett - megtéríti a vevő kárát.
Azon kívül van egy olyan szűrési lehetőség is, csak Profi eladó termékeit mutassa - azt pedig szigorúan monitorozzák.
Meg ha valakinek van ezer vagy több ezer pozitív értékelése, akkor szinte 0 az esélye, hogy pont Nálad fogja elkezdeni a csalást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!