Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért licitálnak több nappal...

Miért licitálnak több nappal előre egy termékre?

Figyelt kérdés
Miért verik fel az árat az érdeklődők hetekkel, napokkal előre egy-egy olyan tételnél, aminek még napokig, hetekig tart az aukciója? (Itt a Vaterára gondolok, és tudom, hogy ha a végén licit érkezik, akkor még öt percig tart az aukció.) Amikor valami pl. hajnalban jár le két hét múlva, annak a vevőjelöltek miért viszik fel az árát már szinte a megjelenéskor? Csak olyan írjon, aki maga is licitál(t már)!

2016. dec. 11. 21:28
 1/7 anonim ***** válasza:
36%

Én 3 dologra tudok ilyenkor gondolni:

1. Buták az emberek, mert felviszik az árat.

2. Megkérik haverokat, ismerősöket, hogy az 1 forintról indult aukciót vigyék fel reális árra.

3. Ami nem túl valószínű, ha 1-2 hetekről van szó, hogy a licitáló egészen az aukció végéig nem lesz gépközelben.

Ha valamire szeretnék licitálni, én mindig az utolsó percekben szoktam. Ha nincs 5 perces hosszabbítás, akkor meg az utolsó másodpercekben. Ha meg van fixár, akkor többször elvittem már annyiért, de akkor nem szoktam vele túl sokat várni.

A nagyon korai licitek közül csak a legelső licitnek látom értelmét, mert akkor az eladónak törvényi kötelessége eladni a terméket, és nem tudja törölni, módosítani később.

2016. dec. 11. 21:59
 2/7 A kérdező kommentje:
Egy forintos első licitet én is szoktam küldeni. Logikus lenne az ismerősök bevonása, és bár nem írtam, de pár ezer forintos de amúgy beszerezhetetlen tételeket nézegetek, ez inkább csak bosszantó.
2016. dec. 11. 22:23
 3/7 anonim ***** válasza:
21%
Semmi jelentősége, hogy ki mikor licitál, ez nem befolyásolja az árat. Ha mindenki az utolsó percekben adná le az ajánlatát, akkor is ugyanaz lenne a végeredmény.
2016. dec. 12. 00:09
 4/7 A kérdező kommentje:
Aki lepontozta az elsőt, az legyen szíves írni is valamit! Nem kell egyetérteni vele, csak legyen értelme és mondanivalója!
2016. dec. 12. 00:51
 5/7 anonim ***** válasza:
89%

Én olyan termékre licitálok amit meg szeretnék venni és akkora (levédett) ajánlatot teszek amennyit nekem megér.

Ha kisebb tételről van szó (pár tízezer), akkor nem fogok várni, hogy végéhez közeledjen az aukció, hanem megteszem a licitet amikor épp ráérek, és majd meglátod, hogy mi lett a vége.

2016. dec. 12. 12:49
 6/7 anonim ***** válasza:
89%

meglátod = meglátom.

Magyarul kisebb tételnél mindegy, hogy 7000-ért vagy 13000-ért kapom meg, ha nekem megér 13000-et (ha meg feljebb megy akkor már nem érdekel).

2016. dec. 12. 12:50
 7/7 anonim ***** válasza:

Kérdező, mi a gondod?

nem kapod meg olcsón?

Egyébként 1 ft-os, rejtett minimáláras meg 5 perces hosszabításos, pénzsóvár, sunyi eladók által indított aukción nem licitálok!

2016. dec. 12. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!