Elrontott plasztikai műtét esetén hogyan tudom visszaigényelni a befizetett összeget?
A történet,hogy volt egy pukli az orromon,ezt kellett volna korrekciózni,hogy kevésbé álljon ki az arcomból.Ferde soha sem volt semmilyen szögből sem.
Készült látványterv is,de az eredmény rosszabb lett,mint amilyen volt.
Másik orvos is látja az asszimetriát,ami az eredeti orromban nem volt,így ez nekem már bőven elég indok,ha más orvos is megállapította,hogy ennek nem ilyennek kell lennie.
Fél millió forintról van szó,én sem sz*rom a pénzt, több évig csak erre gyűjtöttem..
A kérdésem,hogy a plasztikai sebész béna keze miatt jogosan kérhetem vissza a pénzem,ha nem egyezik bele az ingyenes korrekcióba? Bár félek még1x a keze alá feküdni..
Sok helyen olvasom,hogy csak nem várt szövődmény esetén korrekcióznak,hogy olyan esetben nem tehetek semmit,ha nekem nem tetszik.
Na már most hogyan tetszene,ha a tök egyenes,szimmetrikus orromból csinált egy szemből is,oldalról is balra néző valamit?
Sajnos számlát nem kaptam a zárójelentés mellé,ezt nem is értem,de e-mailes levelezések megvannak arról,hogy mennyibe került, banki kivonaton látszik az előleg utalása, illetve az intézményben készült fénykép is, műtét előtti,utáni fotók is.
Szerintem kérd vissza a pénzt. Először javasolj peren kívüli megegyezést.
Volt hasonló esetem, egy fogorvos a jó bevétel reményében 5 vagy 6 panorámaröntgent készített egy fogászati kezeléskor. Aminek hatására egy basalioma nevű bőrrák keletkezett az arcomon. Utólag kiderült hogy már volt más valakivel szintén emiatt egy műhiba pere, ezért egyből peren kívüli megegyezést javasolt. És a kb. 150 ezer Ft-os fogászati kezelés ára helyett összesen 560 000 Ft-ot adott. És a basaliomám meg magam kúráltam ki sok-sok informálódás után padlizsánból és almaecetből házilag készített gyógyszerrel. Persze elégedett így sem vagyok mert a hosszú évek aggódása milliókban lenne mérhető és nem koszos félmillióban. Szerintem Amerikában meg 100 milliókban mérik az ilyen műhibákat.
Köszönöm a válaszokat!
Sajnálom utolsó,ami veled történt. Elkeserítő,hogy nem találni megbízható,lelkiismeret,ügyes orvosokat (nemcsak a plasztika területén..)
Szerintem az esetemben nem járna sérelemdíj, hiszen gondot nem okoz,mármint szervileg..
Csak elrontotta,ferde lett:/
Annak is örülhetek szerintem,ha visszakapom, biztos van valami kibúvójuk...
Az orvos-beteg közti viszonyban általában gondossági kötelem van; plasztikai műtét esetén inkább eredménykötelem, viszont a magyar jog nem nagyon ismeri el annak.
Arra tehát nem hivatkozhatsz, hogy nem úgy néz ki. Egészségkárosodásod nem lett, sajna ez a fő :(
b) Gondosság – eredménykötelem
A megbízás gondossági, ügyviteli kötelem. A díjazás akkor is jár a megbízottnak, ha
tevékenysége nem vezetett eredményre.
A megbízó csökkentheti, vagy megtagadhatja a megbízási díj megfizetését, ha bizonyítja,
hogy az eredmény részben vagy egészben olyan okból maradt el, amiért a megbízott felelős.
A MEGBÍZÓ KÖTELES BIZONYÍTANI!
Én ezt találtam, nem tudom..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!