Önkéntes Nyugdíjpénztár?
A kérdés arra vonatkozik, hogy szemben a mostanában nagyon divatos unit-linkekes biztosításokkal, valamint nyugdíj-előtakarékossággal, - vagy - esetleg még a magán nyugdíjpénztárakkal, ki melyikkel kötne szerződést, és miért??
Úgy hallottam, hogy az Önkéntes dolgozik a legkevesebb költséggel, és mégis hoz egy kb. 7-8 %-os hozamot, ami a mai világban főleg nem elhanyagolható szempont. Tehát a kérdés: ez az információ igaz lehet-e, és ez lenne a legjobb megoldás?
Mindenki azt akarja, hogy minél kevesebb költséggel minél többet kapjon a végén? Vajon ez tényleg megéri? A többire is várok véleményt, hogy ki és miért mire kötötte, mit gondol a fentiekről? Ha lehetséges olyanok válaszát várom, akik picit "komolyabban" értenek hozzá. Akik tudatosan és hosszas mérlegelés után döntöttek a különböző befektetési formák között.
Köszönöm.
Én gyűjtögetnék inkább rövud lejáratu 4-10 éves értéjpapirokban es saját magam fektetgetném mindig máshova v több papirba.igy rovid tàvokon látom is a pénzem.igy göngyölítgetném míg munkaképes vagyok. A végén ha lenne 10 milla belőle, elvileg annak a kamataibol már meglehet élni.
Utolso!melyik kormány nyelte be a magánnyugdijakat?vagy mikor volt az?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!