Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Jófogásról ha valamit veszek,...

Jófogásról ha valamit veszek, akkor lehet úgy fizetni, hogy a futárnak?

Figyelt kérdés
nincs bankkártyám, és eddig igy rendeltem pár dolgot netről szóval igy lenne nekem a legegyszerűbb, vagy hogy lehetne még, a személyes vételt kivéve?
2016. nov. 28. 22:25
 1/6 anonim ***** válasza:
Lehet fizetni a futárnál is, ha utánvételesen adják fel a csomagot, csak akkor többe kerül (fizeted a pénz visszajuttatását is)
2016. nov. 28. 22:31
 2/6 A kérdező kommentje:
értem köszi
2016. nov. 28. 22:55
 3/6 anonim ***** válasza:

Első válaszoló válasza jó, de nem feltétlenül alkalmazható minden esetben: ugyanis erről AZ ELADÓT KELL MEGKÉRDEZNI.

Ha az eladó nem hajlandó utánvéttel elküldeni, akkor a vevő semmit nem tud tenni - max személyes átvétel.

Kérdező, értem, hogy nem akarsz ismeretlennek előre utalni - olyan oldalon, ahol NINCS ÉRTÉKELÉSE AZ ELADÓNAK, nem is csodálom - de azt azért tudnod kell, hogy az utánvét nem véd meg semmitől... Max attól, hogy legalább egy csomagot kapsz a pénzedért, de hogy abban mi van... ? Lehet féltégla - a futár nem várja meg, míg kibontod -, lehet egy rossz, foltos, nem működő termék is.

Sokkal célszerűbb lenne értékeléssel rendelkező eladóktól vásárolnod: pl. Vatera, Zsibvásár, stb.

2016. nov. 29. 09:32
 4/6 A kérdező kommentje:
értem, köszi:)
2016. nov. 29. 14:54
 5/6 anonim ***** válasza:
Igen, ha ingyenes Háztól-házig szállítással vásárolsz. Ekkor az eladó fizeti a szállítást és te a hirdetésben feltüntetett összeget fizeted a futárnak átvételkor. A GLS viszi ki a csomagot.
2016. dec. 1. 13:22
 6/6 anonim ***** válasza:
Kedves 5-ös, nem tudom, tudod-e, hogy bár a vevőnek elvileg nem kell fizetnie a Háztól Házig szolgáltatásért, de azért mégsem nevezném ingyenesnek: ugyanis ez az eladónak 2.990 ft-jába kerül. Ha elad valamit az eladó 3 ezer ft-ért, akkor a Jófogás levonja az eladási árból a Háztól-Házig szállítás díját és az eladó jelen esetben 10, azaz TÍZ FT-OT FOG MEGKAPNI! Tehát az eladó kénytelen jóval drágábban eladni az ilyen házhoz szállításos dolgokat, hogy meglegyen a maga haszna is - ergo tulajdonképpen a vevővel fizetteti meg - csak az áru árában. Arról nem beszélve, hogy a Posta már 950-ért is házhoz szállít...
2016. dec. 1. 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!