Miért kaptam tartozásról szóló villanyszámlát, ha havonta pontosan befizettem?
Figyelt kérdés
Azt nem értem, hogy nekem havi szinten diktálós a villanyom. Évek óta diktálom, havonta a tényleges fogyasztásom után fizetek kb. 7-8 ezer forintot. (Ez érthető módon változó.) Most hetek óta jönnek ki felszólítások, hogy fizessem be ezen összeg háromszorosát (21 ezer ft körül), és rajta ilyen dátuomok, hogy 2016. november 29-re, december 29-re esedékes. Egyszerűen nem értem! Eleve minden csekk megvan, mindent befizettem, és nem értem, mi ez a 21 ezer forint??? Az pláne érhetetlen, hogy miért kéne már a következő két hónapra fizetni, amikor még le se fogyasztottam? Az is furcsa, hogy előzőleg 13 ezer forintnyi "kamu" számla jött, most 21 ezer, közben meg minden havonta fizetve. Tanácstalanságomban írtam az ügyfélszolgálatnak, mert ezek csak csekkezni tudnak, de magyarázni, felvilágosítani nem.2016. nov. 10. 20:30
1/1 anonim válasza:
Menj be hozzájuk vagy hívd fel őket, és egyeztessetek. Ők is látják a rendszerben, hogy te mikor mennyit fizettél, és neked is megvannak a bizonylatok. Meg kell találni, hol csúszott el a dolog.
Előfordulhat, hogy rosszul allokálták a pénzeket. Egy nagy cégnél ahol bejön többmillió forint naponta, kisebb összegekben, ott előfordul, hogy valamelyiket rosszul könyvelik.
Az mondjuk fura, hogy előre kérik a pénzt ha diktálós vagy. Én átalányt fizetek, így nekem normál, hogy 2 hónapra előre küldi az Elmű a számlát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!