Közmű díjak átírása halál esetén hogyan történik?
A halotti bizonyítvány és a tulajdonjog igazolása is szükséges, meg persze ki kell tölteni az adatlapokat.
Hogy elfogadják-e a 2009-es tulajdoni lapot, az kérdéses, mert elég régi, de lehetnek rugalmasak az ügyintézők, nézz utána a szolgáltatók honlapjain.
A honlapjukon ez van: "A szerződéskötés jogcímének igazolása (30 napnál nem régebbi tulajdoni lap, adásvételi szerződés vagy bérleti szerződés, hagyatéki átadó végzés stb.)"
Sajnos ez értelmezhető úgy is, hogy 30 napnál nem régebbi adásvételi szerződés, de úgy is, hogy az csak a tulajdoni lapra vonatkozik.
Én E-On-hoz e-mailben küldtem el a dokumentumokat, ha lehet küldd el te is, ha nem fogadják el azt amit küldtél, akkor úgyis írnak, hogy kell nekik még valami.
De nem létszükséglet, hogy átírd, akár maradhat apukád nevén a szerződés, nálam 3 évig volt és csak utána írattam át. Jöttek a csekkek, számlák, befizettem vagy utaltam. Nem volt semmi gond belőle. Akkor lesz fontos, hogy kinek a nevén van a szerződés, ha el akarod adni az ingatlant.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!