Valóban ennyire jó a gazdasági helyzet Magyarországon, amennyire ezt a média hirdeti? Én nem nagyon tapasztalom. Egyedül vagyok ezzel?
10-es, jön a karácsony, akár hitelre is vásárolnak, csak meglegyen, amit akarnak...
Én vagyok, akinek nem nőtt a fizetése 8első)
Nem várok a sültgalambra, ugyanis vállalkozó vagyok és már az is hatalmas szó, hogy 5 éves a vállalkozás és még nem csődöltem be: egyedül, nő létemre...
Hogy miért ugyanannyi a fizetésem? mert ha meg merem említeni, hogy jó lenne, ha kicsit több pénzt fizetnének, akkor abban a pillanatban lecserélnek olyanra, aki kevesebbért is elvállalja - még akkor is, ha az nem ad olyan minőségi munkát, mint én...
Csak úgy tudnám növelni a pénzem, ha még többet és még többet vállalok/dolgozom - de egy idő után - mivel ez fizikai munka - már nem növelhető... Segítséget meg nem tudok felvenni, mert akkor azonnal akkora adóteher/költség lesz, amit meg kitermelni nem tudok. Ennyi... Csak tájékoztatásként az alkalmazottaknak: az igaz, hogy 16 %-ról 15- re csökkent a szem. jöv. adó, csak arról nincs egy árva szó sem sehol, hogy a SZOCIÁLIS HOZZÁJÁRULÁS, AMI KÖTELEZŐ, az a MINIMÁLBÉR MÁSFÉLSZERESÉNEK a 27%-a!!! Ha keresel annyit, ha nem... Azaz 166 ezer 27%-a 7 44.820 ft a vállalkozóknak, cégeknek egy dolgozó után. Szóval nem a szem, jöv adó a sok. És ez még csak egy a sok adó közül.
Egyéni vállalkozóként, BT-ként nem lehet mínuszba menni, veszteséget elkönyvelni, csak KFT-ként - de annak alapításához meg 3 millió kell... Annyim meg nincs...
Tudnám, hogy mivel léphetek tovább, de a sok agyonreklámozott Növekedési hitel, Üzletélénkítő hitel, stb - nél mindig kiderül, hogy valamiért én azt PONT NEM KAPHATOK. A Növekedési hitelt pl. azzal az indokkal utasították el, hogy túl kevés a bevételem - nem éri el az évi x millió ft-ot. DE hát könyörgöm, ki növekedjen, ha nem a kicsi!! ???
Szóval ez van - csak a tisztánlátás végett írtam le ezeket...
Persze, ha így "meg vannak vezetve" az emberek, hogy csak a 15 % van nyomva, ez meg elhallgatva, akkor persze sokan nem értik, miért panaszkodnak a vállalkozók...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!