A Vaterán milyen licitlépcsőt célszerű megadni?
Hát erre így nem lehet válaszolni... legalább leírtad volna, hogy mit teszel fel...
Nem mindegy, hogy egy hűtőszekrényt teszel fel licitre vagy egy mesekönyvet vagy egy hajcsatot - csak példákat írtam, hogy érzékelteseem...
Nem egy konkrét dologról van szó, hanem úgy általánosságban kérdezem. Nem adtam el még sok mindent, de mindig gondban voltam, hogy milyen licitlépcsőt állítsak be.
Olyanba belefutottam már várárlóként, hogy egy termékre a nagyon magas (2500 Ft-os) licitlépcső miatt nem licitáltam tovább.
Semmit, nem is lehet ott eladni, és vásárolni sem érdemes!
Csomó garázsvásár szerveződés van fészbukon, ma is volt valami rendezvényközpontba délelőtt! Belépő nincs és vagy 50 asztalon vehetsz mindenfélét fillérekért!
Mi 4 angol fazonú teáscsészét vettünk aljával együtt 1500 forintért. Hagyjad már a vaterát... Az már a múlt...
3-as, sokat "segítettél" a kérdezőnek - kár, hogy nem ez volt a kérdés... :-) Meg aztán a garázsvásáron nem biztos, hogy megkapom azt a könyvet, ami az egész országban (esetleg 2-300 km-re tőlem) csak 1 van - de az fenn van a Vaterán. Tudod, az online világában élünk... :-) Egy garázsvásáron kapsz max 100 terméket - a Vaterán van 2 millió - kicsit más lépték...
Kérdező, továbbra is azt állítom, hogy erre nem lehet általánosságban válaszolni - termékfüggő...
Általánosságban annyit lehet mondani rá, hogy olyan legyen a licitlépcső, ami nem riasztja el a vevőt és még az eladónak is megéri - de ezt kitalálni nem épp könnyű feladat... Néha én is látok olyan licitlépcsőt, hogy tuti, nem licitálok rá, de olyant is, amikor csak nézek, hogy ennyiért is mennyi licit van rajta...
Ha pl. egy hűtőt vagy egy biciklit teszel fel licitre, akkor a 2.500 ft teljesen reális licitlépcső, de ha egy könyvet, ruhát, akkor nyilván sok.
Én az eladni kívánt áru 10%-át szoktam megadni.
Szoktam röhögni azokon, akik számítástechnika kategóriában 1 FT-os licitlépcsőt adnak meg. :-)
Aztán csodálkoznak, hogy olcsón megy el a portéka...
Nem ül mindenki a gép előtt a licit lejártakor, hanem beír egy értéket vagy elfelejti, hogy mire licitált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!