Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Házasságkötés utáni névváltozá...

Házasságkötés utáni névváltozás miatt csináltattam új személyit és lakcímkártyát. Kell új taj és adókártya is?

Figyelt kérdés
Mert az új személyi a taj és adószámot is tartalmazza. Megvan a régi taj és adó kártyám, tehát ha valahova kellenek én tudom a számokat, ha pedig hivatalos helyen kell, akkor gondolom van olyan kártya olvasó ami az új személyihez van.

2016. nov. 4. 08:23
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Én 2008-ban mentem férjhez, felvettem az ő vezetéknevét tehát az teljesen megváltozott, a TAJ és adókártyám még most is a régi. Azóta született 2 gyerekünk, terhesség alatt is feküdtem kórházban, jártam többször háziorvosnál, sőt egyéb ügyeket is intéztünk NAV-nál is, de soha sehol senki nem szólt érte, hogy nem cseréltettem ki.
2016. nov. 4. 11:50
 12/13 anonim ***** válasza:
26%

Vicc, mert januárban még azt nyilatkozták hogy februárra kiépül a rendszer, ehhez képest semmi. Nincs is jobb, mint amikor úgy vezetnek be valamit, hogy nem adottak a technikai feltételek.

Be kell inteni az intézményeknek ahol nem fogadják el az új kártyát, ugyanis nincs joguk egy hivatalosan elfogadott azonosítót visszautasítani.

Ha nincs lehetőség leolvasni a kártyát, akkor kutya kötelessége lesz a bemondott adatokat (TAJ, adójel.) elfogadni plusz kártya nélkül, elvégre a régieket ilyenkor bevonják. Nézzen utána a rendszerben, pötyögjön naponta órákat csak ezért, és egy idő után a dolgozó is rájön hogy seghgbe kell rúgnia a feletteseket, hogy történjen már előrelépés olvasó ügyben.

2016. nov. 4. 11:53
 13/13 A kérdező kommentje:
Végülis csináltattam új taj kártyát, 2 perc volt kb. és kézbe kaptam az újat. Az adókártya meg 2 hete "jön" majd valamikor ide is ér. De kaptam egy igazolást, ami addig érvényes amíg meg nem érkezik.
2016. nov. 19. 13:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!