Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mi van akkor ha nem fizetem...

Mi van akkor ha nem fizetem be vaterának a "tartozást" azon kívül hogy felfüggesztenek?

Figyelt kérdés

Csak 340 Ft-ról van szó, de nem tudom befizetni. 7 napom van rá...Amúgy is teljesen törölni akarom már magamat onnan.

Azon kívül hogy felfüggesztenek tesznek még valamit?

2016. okt. 23. 10:55
 1/9 anonim ***** válasza:
El nem tudom képzelni mi lehet az az ok amiért nem tudsz 340Ft-ot befizetni. Lehet hagyják egy ideig aztán megkapod a követelésüket ennél jóval többről. Mert hát késedelmi kamat és a többi.
2016. okt. 23. 11:03
 2/9 anonim ***** válasza:

III. NEM FIZETÉS ESETÉN...

Amennyiben a Vatera által kiküldött számla rendezése nem történik meg a számlán jelzett fizetési határidőn belül, a fizetési határidő lejártát követő 7. napon fizetési felszólítást küldünk email üzenet formájában a Felhasználónak.

A fizetési felszólításban megjelölt további 7 napos fizetési határidő teljesítésének hiányában a Vatera a felhasználó jogosultságait ideiglenes tiltás alá helyezi, amiről email üzenet formájában szintén tájékoztatást küldünk. A jogosultságok tiltásának feloldására – amennyiben más akadálya nincs - kizárólag a kötelezettségek rendezését követően kerülhet sor.

A második fizetési felszólításon szereplő fizetési határidő túllépésének 7. napján a fennálló kötelezettségeket a Vatera behajtásra adja át* a Általános Felhasználási Feltételekben foglaltak alapján. A behajtás költségei (késedelmi kamat, adminisztrációs díj) a nem fizető ügyfelet terhelik. A tartozást és a behajtás költségeit ilyenkor már a követeléskezelő partnerünknek kell megfizetni! A követelésbehajtás eredménytelensége esetén a Vatera peres úton érvényesítheti követelését.

* A Consequence Europe Magyarország Kft. tájékoztatása alapján a behajtással kapcsolatos költségek az alábbiak lehetnek:

Adminisztrációs díj a behajtási eljárás megindításáról szóló e-mail értesítéskor 1300Ft+ÁFA; a jogi eljárás előtti postai levélben történő felszólításkor további 2900Ft+ÁFA, összesen 4200Ft+ÁFA.

A behajtással összefüggő költségek megállapítását a Consequence Europe Magyarország Kft., mint követeléskezelő állapítja meg, azok függetlenek a Vaterától!

* Az Intrum Justitia Követeléskezelő Zrt. tájékoztatása alapján a behajtással kapcsolatos költségek az alábbiak lehetnek:

Adminisztrációs díj a behajtási eljárás megindításáról szóló e-mail értesítéskor 3500Ft+ÁFA.

A behajtással összefüggő költségek megállapítását az Intrum Justitia Követeléskezelő Zrt., mint követeléskezelő állapítja meg, azok függetlenek a Vaterától!

2016. okt. 23. 11:33
 3/9 anonim ***** válasza:
kapsz büntit, aztán majd járhatsz pereskedni.
2016. okt. 23. 11:59
 4/9 anonim ***** válasza:

2-es válaszoló jól írja: a lényeget összefoglalva: Kapsz egy számlát, hogy 2 héten belül fizess ki X ft-ot (ez a fizetési határidő), a fizetési határidő lejárta után még összesen 2x7 napod van, tehát HA EGY HÓNAPIG nem tudsz fizetni, akkor kerül követeléskezelőhöz.

Nem ajánlom, hogy ezt megvárd, mert tényleg átadják az ügyet és onnantól 3.400 ft-al meg lesz fejelve a 340 ft-os tartozásod, ráadásul, ha ekkor sem fizetsz, végrehajtóhoz kerülhet - akkor meg még a gatyádat is ráfizetheted. Nem hiszem, hogy 1 hónap alatt ne tudnál 340 ft-ot előteremteni... :-)

Egyébként amíg tartozásod van, nem is tudod töröltetni a fiókodat - bár szerintem felesleges is, hiszen maga a fiók fenntartása nem kerül pénzbe.

2016. okt. 23. 12:34
 5/9 anonim ***** válasza:
Behajtják összegtől függetlenül, a Vatera nem szarozik. Nekem sem szimpatikus, de tény, hogy az igénybevett szolgáltatásért fizetni kell. Vagy nem kell ott hirdetni.
2016. okt. 23. 14:46
 6/9 anonim ***** válasza:
fizesd be, mert ha behajtó céghez kerül, akkor alapból x ezret kell majd perkálnod neked eljárási díjként. bszki kibírod 1 félnapig cigi nélkül és megvan a lé. 340 ft nem pénz.
2016. okt. 24. 09:42
 7/9 A kérdező kommentje:

nem keresek pénzt 20 ft-om van összesen, tehát nekem pénz. a párom meg nem ad.

talán a bátyám majd segít.

2016. okt. 24. 18:11
 8/9 anonim ***** válasza:

"a párom meg nem ad"

1.- akkor sürgősen hagyd ott a párodat :-)

2.- még mielőtt otthagynád :D , magyarázd el neki, hogy ha nem ad 320 ft-ot, akkor első körben annak több, mint a 10-szeresét kell nemsokára adnia (4.200+320= 4.520 ft).

Sokkal, de sokkal jobban jár, ha most ad 320-at :-)

És ha 4.520-at sem ad, akkor még a végrehajtók is meglátogathatnak Titeket, de akkor még az Ő munkadíjukkal növelt költséget is be fogják szedni - ez meg már akár tizenezer ft is lehet - 320 ft helyett. Hidd el, nem éri meg!!

2016. okt. 25. 08:07
 9/9 A kérdező kommentje:
Befizettem, csak a számlám így mínuszba fog kerülni mert mindig vonódik a csomagdíj és nem lett volna szabad hozzányúlnom, de nem érdekel - én szóltam hogy muszáj és nem akarom hogy megbüntessenek. A többi majd a bátyám meg anyukám dolga. :)
2016. okt. 25. 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!