Lejárt a személyim, mit tegyek?
de, a jogosítvány alkalmas a személyazonosításra, ezért pótolja a személyit, lejárati időn belül (lehet más a lejárati idő, mint a kategória alkalmassága, simán lehet, hogy személyiként érvényes, jogsiként már nem).
Nekem pont az okmányiroda ajánlotta, hogy ne csináltassak októberben, mikor lejárt, mert januártól ingyenes lesz... ezalatt voltam vele helyi választáson, közjegyzőnél (cégbíróság is elfogadta).
" a jogosítvány alkalmas a személyazonosításra, ezért pótolja a személyit,"
Nem pótolja: pl. az országhatárt csak személyivel (Unió) vagy útlevéllel (Unión kívüli országok) lehet átlépni.
"se kedvem sem időm elmenni az okmányirodába, mert undokok az ott "dolgozó"hölgyek
...mi van ha hónapokig elfelejtem megcsináltatni az újat?"
Miért, pár hónap múlva már kedvesebbek lesznek? :-)
7-es, nem a Veled való kötözködés miatt írtam az országhatárt, hanem azért, mert azt írta a kérdező, hogy kocsival jár és nemrég valaki azt hitte, hogy jogsival külföldre is lehet menni (lejárt személyivel)
Szóval inkább a kérdező tájékoztatására vonatkozott ez az észrevételem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!