Az 50-nél kevesebb példányszámban nyomtatott könyveknél hogyan van a köteles példány?
Mert 50-nél több esetén 6 köteles példányt kell beadni a Széchenyi Könyvtárba, amit szétosztanak több helyre.
De ha az első nyomtatás 50-nél kevesebb, akkor mi van.
És amikor aztán a második nyomtatásnál már több, mint 50 lesz, összesen, akkor külön újra be kell adni a 6 köteles példányt?
Ha kevesebb, mint 50 példány, akkor nincs köteles példány.
Tudomásom szerint nagyon drága albumoknál szoktak is ezzel "visszaélni", amikből borzasztó drága 1-1 darab, de keveset csinálnak, hogy 50 példányonként csinálják meg azt a kb 150db-ot amit ki akarnak nyomtatni.
Én nem akarok visszaélni semmivel. Csak gondolkodtam.
Akkor miért nem kell beadni, ahogy a második 50-et nyomtatják? Hibás a törvény. Esetleg lehetne kevesebb a köteles példány kevesebb példányszám esetén, nem tudom.
De akkor fordítsuk meg; be lehet-e adni köteles példányokat az 50 alatti nyomtatványokból is? Csak nem KELL, de LEHET, és elfogadják, nyilvántartásba veszik stb.
Mert talán kéne is, nem? Hiszen ugyanúgy van ISBN száma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!