Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogy működik amerikában ez a...

Hogy működik amerikában ez a kuponozás?

Figyelt kérdés

Van a Discovery-n ez a "Kuponzsonglőrök" című műsor, és nem látom át, hogy hogyan működik a rendszer, hogy az üzletláncnak is megérje a dolog.

Több ezer ingyenes újságból kivágnak több ezer kupont, ezzel elmennek a boltba, 10-15 bevásárlókocsit telepakolnak, 1-2ezer dollár helyett pedig fizetnek az ingyenes kuponokkal pár dollárt (vagy éppen semmit).

Ez kinek éri meg (több ezer dollárt ingyen elvivő embereken kívül)?

Az üzletláncnak ebben mi a biznisz, hogy ingyen odaadja a termékeket? Miért nem korlátozza a kuponhasználatot emberenként? Hogy engedhet meg az üzletlánc anyagi szempontból ilyet, hogy ingyen elvigyen 1 ember több ezer dollár értékű terméket pár éréktelen papírfecniért(a kuponokért)?

2016. okt. 15. 12:12
 1/7 anonim ***** válasza:
70%

Sehogy, kamu az egész.

[link]

2016. okt. 15. 12:56
 2/7 anonim ***** válasza:
60%
Igazából azt tartom felháborítónak, hogy ez alig burkolt, vagy burkolatlan reklám az áruházláncnak. Bár nem láttam még a műsort, de gondolom egyértelműen látja a néző, hogy melyik boltbálózatról van szó.
2016. okt. 15. 13:11
 3/7 anonim ***** válasza:
62%
Ilyen extrém mòdú akciók nincsenek. Viszont a kuponos rendszer můködik. A legjobb kuponokat amúgy fizetős kuponos ùjsàgban találod meg. Ìgy is megéri. Sok a nagy akció. Pld. 6 doboz tej esetén 2-t fizetsz ki. A cègeknek is megéri, mert aki kuponnal vàsàrol, az 90%-ban vesz mást is, nem csak akciósat.
2016. okt. 15. 13:21
 4/7 A kérdező kommentje:

#2:

Én is csak 1 részből láttam 10 percet, de pont az volt a gyanús nekem, hogy NEM látszott hogy melyik áruházláncról van szó (bár lehet hogy csak amerikán kívül takarják ki, és amikor amerikában vetítik a műsort, ott végig látszik).

Nekem is gyanús volt ez a dolog, mert annyira az áruház érdekeivel ellentétes az egész (hogy az áruház fizet azért, hogy elviszed a fél áruházat), hogy minden második ember ezt csinálná, ha ez valós lenne...

2016. okt. 15. 13:24
 5/7 A kérdező kommentje:

#3:

Igen, alapvetően minden akciónak/reklámnak ez a célja, ez érthető is. De amit ebben a műsorban mutatnak, az nevetséges... Bemész 1000fb újságból kivágott fecnivel, elviszel 2ezer dollár értékű élelmiszert, és még a bolt fizet neked a végén... :D

2016. okt. 15. 13:26
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha működne a dolog, akkor is:

Nem kell kiírni az áruház nevét. Nyilván te nem fogsz kiutazni Amerikába érte, hisz hazahozni 10x ennyibe kerülne. Aki pedig kint él, az megismeri a boltot.

Ha mutatnék 3 képet, egyet az Auchanról, egyet a Tescoról,

egyet pedig a Metróról, szerintem simán felismernéd mindet.

Egyébként a kuponos módszer működik, csak mint írták,

kettő helyet 6-ot kapsz, stb. Itthon is van 2-t fizet 3-at kap "akció", és a kereskedő még így is keres vele,

ezen nincs semmi meglepő :)

2016. okt. 16. 01:22
 7/7 anonim ***** válasza:

Nem lattam a showt, de elolvastam a cikket, amit az elso belinkelt. Ajanlom olvasd el, mert megeri, megerted, hogy mirol van szo.

Egyebkent pedig se ezt se mas musort ne higgy el beturol beture ami az USArol szol, mert tele van a media felreinformalassal.

Vannak kuponok es mukodnek, csak nem ugy ahogy a musorban mutatjak.

En is hasznalok kuponokat, de csak ha 'kenyelmes'. Nem fogom torni magam, kukazni, orakig ollozni.

Ha bedobjak a postaladaba a kuponos ujsagot (ingyen van, nem fizetek erte) akkor megnezem mi epp az aktualis. Oh, a mirelit borso pont olcsobb 75 centtel, epp most fogyott el, na ha legkozelebb megyek felhasznalom a kupont. Sot, van olyan kupon ami az uzletben van kiteve, a termek mellett, csak le kell tepni a kis cetlit es a termekkel egyutt a kasszahoz vinni.

Sokszor olyan kupont kapunk, hogy 5 dollar lejon, amennyiben 25 dollar felett vasarolunk. Ah, azt hiheti az ember, hogy talalt 5 dollart, de nem. Rakenyszeritenek hogy vasarolj, ahhoz, hogy az 5 dollar lejojjon, es ha mar a boltban vagy akkor megveszel egy csomo minden mast is es ezt a bolt is tudja, ugyhogy nagy behuzo az egesz.

Raadasul az ebay/Amazon es egyeb oldalaknak koszonhetoen ma mar MINDENT, de mindent meg tudsz venni online, es ilyen-olyan akciok miatt sokszor ingyenes a szallitas. Meg mirelit borsot is lehet az Amazonrol rendelni, es persze olcsobb mint a bolti, hisz az online uzlet nem fizet alkalmazottat, nincs rezsije, stb. a helyi boltok kuponokkal probaljak az embereket becsalni az uzletbe, meg az akciokkal ravenni arra, hogy vasaroljon, holott ha nagyon belegondol az ember lehet hogy nincs is letszukseglete arra a dologra amit megvesz, mert most van hozza kupon. Marketing az egesz :(

2016. okt. 17. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!