Lehet valami hátránya annak, ha regisztrálok ügyfélkapuban?
Semmi.
Ügyfélkapu arra jó, hogy nem kell mindig berohangálni a
hivatalokba. Pl adóbevallást is simán beküldheted.
Semmi köze az Ügyfélkapunak a rólad tárolt adatokhoz. Több nem lesz, sem kevesebb. A megfelelő hivatalok=hatóságok így is le tudnak rólad mindent kérni.
Ez egy ingyenes szolgáltatás, és nem lehet költséget elrejteni benne, mert amiről nincs tudomásod azért nem vagy köteles fizetni. Ha fizetős lenne, tudnod kellene róla.
Az első válaszoló sima fotel-gyűlölködő, a net előtt ülve, élvezve az anonimitás előnyeit vezeti le a feszültségét, akin/amin csak tudja.
Szerintem mindenkinek regisztrálnia kellene! Időpontfoglalások ügyintézésre, online el is intézhető ügyek, a bejelentési- és egyéb adataid nyomon követése (pl. látod, hogy milyen orvosi vizsgálatokra írnak be kamuból, hogy TB támogatást kapjanak utánad a háziorvosok... igen tanulságos volt megtudnom, hány vizsgálaton jártam az elmúlt időben...), TB státuszod folyamatos ellenőrzése, adófolyószámládat látod...
Mielőtt megijedsz: az "állam" ezeket amúgy is látja, csak most te is, ergo nekik semmi plusz adatuk nem lesz tőle, csak most te is látod, mit tartanak nyilván rólad.
De tudsz tulajdoni lapot (korlátozásokkal, ha nem vagy ügyvéd) lekérni, stb.
Szóval érdemes nagyon. Ingyenes, és semmilyen hátránnyal nem jár. Egyszerűen a modern élet kelléke.
Kérdezőnek: egyszer hirtelen, péntek délután 2 órakor kellett erkölcsi egy leendő álláshoz: szerencsére volt ügyfélkapu regisztrációm, így meg tudtam igényelni online és csütörtökön már meg is kaptam postán.
Ha nem lett volna online lehetőségem, gondolhatod, mit intéztem volna péntek délután 2-kor a hivatalokban :-) Semmit....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!