Miért vágyódik rengeteg magyar fiatal Budapestre, amikor ott az egyszerű ember még rosszabbul is él mint vidéken?
a multis rabszolgameló ugyanúgy szarul fizet mint vidéken. Ma néztem pl tecsós álláshirdetéseket, kőkemény + 16 ezer bruttót ad területi alapon Bpn a cég.
Hát marha nagy segítség egy olyan városban ahol az albérlet minimum kétszer annyi mint a vidéki városok nagy részében.
Sokan hangoztatják hogy Bpn senki nem keres 150 nettó alatt, hát elég ránézni az álláshirdetésekre.
Egy gyorséttermi melós örül ha 100 megvan nettóban.
De mivel egy szobát fenntartani is 60-70 ezer rezsivel, ennyiből se lehet megélni.
És ez a 60 nem túlzás, egyik ismerősöm kint lakik a fenében, fél óra beérni a belvárosba, és 60 felett van a szobája fenntartása havonta.
Aki szerint pedig egy alacsony béres költözzön be 1 szobába 2 másik emberrel hogy megéljen, az javaslom köpje szembe magát, nem 1919 et írunk és nem az 1. világháború után vagyunk.
Sokkal több értelme van vidéken maradni és talán kevesebbet keresel 10-20 ezerrel forinttal ugyanazzal a munkával, de az albérlet sokkal olcsóbb és jobban élhetsz.
Annyira idegesítő ez a főváros sztárolás, holott a nyomor fővárosa az inkább, mint a magyar álom fővárosa....
Nem is értem minek megy oda fel akár egy közmunkás is a vidékről. Minek? Hogy még szegényebb legyen mert a fizetését bizony elveszik a háziurak a méregdrága albérletekkel.
Csak gondoljon mindenki bele, a méregdrága sokat szidott Londonban se kérnek el 1 havi éhbért 1 szoba bérlésért. Budapesten meg szinte ez a valóság.
Miért akar akkor ott élni rengeteg magyar fiatal? Nyomorogni akarnak?
"Vegyünk egy átlagos várost, 50e fő vonzáskörzettel együtt.
Budapest 200x nagyobb. Budapesten több a cég/vállalkozás.
Ha csak ezt a 200-at vesszük alapul (pedig ennél nagyobb
számról van szó), akkor 200x annyi az esélyed munkát
találni, mint vidéken. Persze ehhez le is kell tenni az
asztalra, nem csak várni a sült galambot."
7#: Igen, csak arra a 200-szor annyi munkalehetőségre 100-szor annyi jelentkező jut. :D
# 9
A hős utcában gyakorlatilag csak tolvaj cigányok "élnek". Ők nem azért élnek úgy, mert Bp-en nincs lehetőség.
Az Örsön és a Keletinél meg van összesen 20-25 homeless. Egész BP-en van pár ezer. Egy 2 milliós fővárosban. Elenyésző.
Ha szegénységet és nyomort akarsz látni akkor nézz körül Bangladesben, Colomboban, Indiában... Az nyomor. Nem az ami itt van-
# 14
Pont annyira, amennyire a Hős utcai állapotok reprezentálják a budapestieket....
#11:
Igen, de már akkor is nagyobb az esélyed.
Ahol én élek, 50e fős város, nem volt olyan cég, ahol a
saját területemen el tudtam volna helyezkedni. Addig, a-
míg nem alapítottam egyet :) Vannak olyan munkahelyek,
amik vidéken nem léteznek, pont úgy, ahogy Budapesten
sincs számos lehetőség, csak vidéken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!