Miért jó közalkalmazott lenni?
Figyelt kérdés
Lehet, hogy furcsának tűnik a kérdés, de mindenki azzal nyaggat ,hogy akkor járnék a legjobban, ha közalkalmazottként helyezkednék el. De nem értem, hogy miért jó ez annyira. A fizetés sem túl magas, extra juttatás se nagyon van...2010. ápr. 24. 22:53
1/3 anonim válasza:
Én másfél éve vagyok közalkamazott, de ez életem ediggi legjobb munkahelye. A fizu tényleg nem egetverő (persze ez kortól, szolgálati időtől is függ) DE: Nekünk még van ruhapénz:évente 50 ezer, étkezési jegy havi 9 ezer, az elvesztett 13 havi helyett pótlás havi 2400, évente egyszer számlavezetési díjhoz 2 ezer, eddig volt üdülési csekk is 70 ezerért ezt sajnos idén már nem adták. Jubíleumi jutalmak, kerek születésnapi jutalmak is vannak. Valamennyi (jelenleg minimális) garantált béremelés minden évben van. Azonkívül valamennyire biztosabb a munkahely mint egy magán cégnél. Nálunk, ha valakinek esetleg megszűnik a munkahelye, nem rúgják ki azonnal, hanem a cégen belül megpróbálnak neki másik helyet szerezni.
2/3 anonim válasza:
Biztos be vagy jelentve közalkalmazottként. Én más előnyét (anyun keresztül, aki tanítónő több, mint 25 éve) nem igazán látom, mert ő nem kap ruhapénzt, meg ilyeneket, étkezési jegyet idén februártól kapnak 5000Ft-ot, de ő nem tudja kihasználni, kapott utazási kedvezményt távolsági buszra és MÁV-ra, úgy, hogy a MÁV-ra apám révén szabadjegye van, ráadásul szemben lakunk a sulival (Budapesten). 150ezer a bruttója. Náluk az él jól, akinek protekciója van valami vezetőségnél, önkormányzatnál, anyunak nincs, pedig a szakma (és a szülők) maximálisan elismerik a tudását. Amúgy indulásnak lehet, hogy jó, ha nincs más, én is voltam közalkalmazott, de nekem nem felelt meg, hogy mindenért engem csesztek le, amit a főnök elfelejtett.
3/3 anonim válasza:
Én is közalkalmazott vagyok. Havi fizu minimálbér + havi 2000Ft étk.csekk. NINCS más!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!