HOGYAN LEHET elintézni az erkölcsi bizonyítvámyt személyesen?
személyesen besétálsz egy postára, kérsz egy igénylő lapot, kitöltöd, borítékba teszel, megcímzed, feladod.. majd vársz 2-2,5 hetet és megkapod a postacímedre ingyen.
vagyis nem ingyen mert ajánlva kell feladni és annak ára ban 300-400ft közötti összeg.
Nem értem a problémádat: ha van ügyfélkapus regisztrációd, akkor online lehet igényelni és postán kérni.
Pénteken délelőtt kértem (online) és következő hét csütörtökön hozta a postás (3-4 nap).
Ráadásul tavaly még valami 3 ezer ft volt, idéntől ingyenes az első 3 alkalom. Határozottan pozitív irányban mozdult el a dolog - nem értelek...
Lemaradt: ügyfélkapu regisztrációt kormányablaknál tudsz intézni (meg talán okmányirodában is) és ott rögtön meg is tudod igényelni az erkölcsit.
Ha meg kimész külföldre, akkor különösen javaslom az ügyfélkapus regisztrációt előtte, mert úgy kintről is könnyebben tudod intézni az esetleges itthoni ügyeidet.
Jobb is lesz, ha mész, hozzád hasonló sok van itthon.
Teljesen világos, azt se értem, minek kérdezted meg őket.
"Pénteken délelőtt kértem (online) és következő hét csütörtökön hozta a postás (3-4 nap).
Ráadásul tavaly még valami 3 ezer ft volt, idéntől ingyenes az első 3 alkalom. Határozottan pozitív irányban mozdult el a dolog - nem értelek..."
Akkor miért írtok 2.5 hetet? :(
" Lemaradt: ügyfélkapu regisztrációt kormányablaknál tudsz intézni (meg talán okmányirodában is) és ott rögtön meg is tudod igényelni az erkölcsit. "
Ez benne van a kérdésben, nincsen időpont ilyet intézni csak Decemberben, mert foglaltak az időpontok.
#9 2 hét, mert mire a posta beviszi, majd feldolgozásra kerül, majd postázzák.
ha online kéred, akkor a beküldés kb 2 mp, így a feldolgozásra is előbb kerül sor.
logika!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!