Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan merjek pénzt kérni a...

Hogyan merjek pénzt kérni a munkámért?

Figyelt kérdés
Van egy főállásom, de néha elvállalok egy-két plusz feladatot. De nem merem a munkámnak megkérni az árát, mert legtobbszor ismerősnek segítek! És a végén mindig az van hogy dolgozok vele egy hetet és 2-3ezer forint hasznom van az egészből. Félreértés ne essék nem használnak ki, én nem kérem meg az árát!

2016. szept. 26. 19:24
 1/2 anonim válasza:
87%
Kerek perec mondd el, hogy mi a helyzet, és hogy mennyiért csinálod meg a munkát. (Ezen normális ember nem sértődik meg. Ha valamelyik ismerősöd mégis, kérdezd meg miért. Nem fogja tudni megindokolni, ha tényleg tényszerűen elmondtad a dolgot.)
2016. szept. 26. 19:49
 2/2 anonim ***** válasza:

Leszek az ügynököd, az árról majd én tárgyalok!

Nagyon magas a jutalékom, de még így - engem is eltartva - is sokkal többet fogsz keresni, mint amit kerestél eddig.

Jól hangzik?

És igaz is. Képviseld magad bakker! Legyen egy kis önbecsülésed. Vagy ismerősnek az első időkben ne vállalj munkát, ha NyúlBéla vagy. Majd ha már megtanulsz szerződni és tárgyalni, csak akkor. Már a legelején tisztázni kell, hogy mekkora díjjal dolgozol, és a másiknak (ekkora költség mellett is) szüksége van-e rád. Ha a munkád megfelelő ellenértéke nem jön ki, ne vállalj el semmit.

Én informatikában utazom.

Egyszer egy professzor kért meg, hogy tartsam karban a számítógépét. Az egyórás munkáért kiszámláztam neki 5000 forintot. Sokallta. Megkérdeztem, hogy szokott-e autómosóba járni. Igenló válasza után arányba állítottam a díjakat. Ott is 5000 forintot kértek egy órányi betanított munkáért, és azt természetesnek tartotta. Én meg felsőfokú végzettséget igénylő munkát adtam neki egy órányit, és itt meg sokallja ugyanazt az összeget???

Elszégyellte magát, és fizetett...

2016. szept. 28. 10:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!