Ebayes kérdés. Lehet még valamit tenni, vagy megszívtam?
Bővebben lent, mert hosszú lesz.
Figyelt kérdés
Rendeltem a motoromhoz alkatrészt az ebay-ről. 100% pozitív visszajelzése volt az eladónak. Legkésőbb Szeptember 6-ra kellett volna ideérnie. A csomagküldő, amivel feladták elég gagyi, nyomon követéshez azt hozta, hogy nincsen róla infó (parcel2Go). Elvileg Angliából volt rendelve. Ehhez képest Franciaországban lett ismét feladva, más szolgáltatással, már a határidő után. A hét elején visszaigényeltem a pénzt ebay-en, mivel nem kaptam meg időben és megrendeltem máshonnan az alkatrészt. Erre fel ma megjött az eredeti is. Lehet valamit kezdeni ezzel? Mert így 25 000 forinttal bebuktam a dolgot, ha az ebay-es pénzt nem kapom vissza. Ha visszaküldöm a feladónak, akkor elvileg "csak" a posta költséget bukom és visszautalják a vételárat? Valami kárpótlást ezért lehet kapni, vagy senkit sem érdekel majd, hogy miattuk és a tájékoztatás hiánya miatt pénzt veszítettem?
Bocsi hogy hosszú lett, köszi, hogy elolvastad. Ha valaki ír valami értelmeset rá, azt megköszönném.
Ez nehéz ügy, mert bár késéssel, de az első eladótól rendelt terméket megkaptad. Hogy emellé rendeltél mástól egy ugyanilyet, az itt két különböző tranzakció, nem tudom hogyan lehet "kimagyarázni", hogy a másodikat azért rendelted, mert az első semmilyen üzenetet nem küldött. Egy case-t nyithatsz rá, illetve bármelyiktől elállhatsz (return policy - olvasd el), így csak a postát bukod.
2016. szept. 14. 18:09
2/4 anonim válasza:
Add el a masikat.
Neten rendelt dologra meg akar +7 napot ra lehet szamolni
Foleg, hogy vamolhatnak is az otthoniak. Anglia sincs vamunioban ha jol tudom
Kinabol megesik a 30-60 nap is.
2016. szept. 14. 19:27
3/4 anonim válasza:
Hasonló esetben nyilván te is elvárnád hogy a vásárló visszaküldje neked a terméket, mert nem a te hibádból nem ért oda időben, szerintem érdemes valami egyességet kötni hogy te se járt rosszul és az eladó sem. Persze meg is tarthatod és el is adhatod minden szó nélkül csak hát az nem tisztességes, ha te lennél az eladó te is elvárnád hogy ne bukj rajta.
2016. szept. 15. 09:27
4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Írtam nekik üzit, hogy megkaptam végülis, de közben rendeltem, így visszaküldöm a terméket. Az a bosszantó benne, hogy a szállítással kavartak és nem tudtak az elejétől semmi infót mondani arról, hogy merre van a csomag, vagy mikorra van esély hogy megérkezzen. Meg aztán Október 6-ot írtak, ami nyilván már késő lett volna, ezért rendeltem a másikat meg. Tehát ennek van nyoma, hogy nem az eredeti idő szerint és céggel szállították a terméket. Eladni sajnos nem tudom egyiket sem, mert elég ritka motorom van, máshoz pedig nem valószínű hogy jó.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!