Mennyibe kerülne 6 Trabant kiszállítása az Államokba?
Próbálkoztam 2 EU to US fuvarozócégnél de az egyik fel se vette a telefont a másiknak az E-mailjére várok 2 napja...
Esetleg ki mit, melyik céget tudná ajánlani?
Valaki csinált már hasonlót?Minden ötletet szívesen fogadok.
Akármelyik nagy nemzetközi szállítmányozással foglalkozó cégnél érdeklődhetsz,ahol foglalkoznak tengerentúli szállítmányozással, 6 Trabi befér 2db 40lábas kontiba.
Pl: [link]
De van még egy rakás ilyen cég. Szerintem néhány ezer euro/konténer áron elmegy háztól-házig.
Haha, a trabik ára rögtön megsokszorozódna !
Szerinted mennyit ér kint egy Trabant?
Egyik cég visszaírt,hogy 6 darab trabi mehetne egy 40'-es konténerben ami kb 12 méter.
Alulra 3 felülre szintén 3 elférne kényelmesen.
Árra 2000-2500€-t írtak, viszont ez egy Német kikötőtől egy floridai kikötőig menne, de megadták egy kamionos cég számát, kik elmondása szerinte viszonylag "olcsón" kiviszik németig a trabikat.
Floridától(WPB) Atlantáig meg szintén valami fuvarozó,kamionos céggel feljuttatnánk...
Caliba nemrégiben egy teljesen átlagos, szép állapotú de felújítatlan trabant 601-es ment el 5000$-ért, eléggé meglepődtünk.
De CA-ban rengeteg autó gyűjtő, felújító van így nekik megéri ennyiért is.
Haverom elég nagy autó szaki, de csak kérdezgette,hogy én tudom-e,hogy ez meg miféle autó :D Hát mondom persze...
Innen kaptunk mi is ötletet,hogy lehet megérné kihozni párat.
Mi 3 darabot akarunk eladni,ezeknél a felújítás még kérdéses,valószínűleg minimális szinten lesz mert egy komplett felújítás rengeteg idő lenne és nem biztos,hogy annyival többért elmenni mint amennyi időt belefektetünk.
Egyet én egyet a barátom tartana meg,(ezeket már szépen újjáépítenénk),persze előtte otthon jól bevásárolnánk alkatrészekből.
Az egyikből(nem nevetni) Drag trabit szeretnénk csinálni, van itthon elfekvőben egy 94-es Mustang GT komplett motor és váltó valamint egy láda egyéb alkatrész hozzá.
Jelenlegi elképzelésünk szerint azt tennénk bele, de gondolkodtunk már sportmotor motoron, esetleg valami könnyebb, kisebb de szintén erős motoron pl: B18 VTec...
Még kérdéses,hogy mi lesz ebből az egészből, bár most nagyon rávágyunk izgulva a témára.
Télen családdal megyünk Magyarországra lehet,hogy november közepén már otthon leszünk és egy 2 hónapot MO-n töltünk(hála a home based businessnek megtehetjük) ez idő alatt a talán a barátom is 2 hétre eltudna jönni, amíg itt lenne megvennénk amit megkel, addigra talán meglenne,hogy mit kivel hogyan honnan hova viszünk,szállíttatunk,aztán remélhetőleg összejön a tervünk, ami az asszony szerint csak pénzpocséklás, na de majd amikor meglássa,hogy a több ezer $-árt leszámolja egy gyűjtő(vagy nem :D) akkor majd nézhet :)
Maga a konténer az nem két szintes, így a 6 trabant csak ilyen formában fér bele:
Ha az ár is fontos, akkor érdemes bevonni a vasutat. 6 Trabant kijuttatása Bremerhavenba vagy Hamburgba az nagyon minimum 1500 euro. Ha Magyarországon berakják konténerbe az autókat és vonat viszi fel a kikötőig, akkor ez az ár minimum felezhető.
Ha itthon nézelődtök, akkor talán érdemes lenne felkeresni valami trabantos szakit, aki lehet aprópénzért vállalja, hogy rendbe rakja a kiszemelt kocsikat.
250-es MZ-n nem gondolkoztatok? :D
Szerintem érdemesebb lenne egy európai szállítmányozóval felvenni a kapcsolatot, leginkább olyannal akinek van magyar kirendeltsége. Árban is valszeg olcsóbbak és a helyi megoldásokban is többet tudnak segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!