Szegeden a Sole-Mizoban milyen a diákmunka?
Tényleg nem becsülik meg az embert? Tényleg kiutálnak onnan?
Akinek van tapasztalata ossza meg velem.
Tele van prolival, általában a 90% buta, és folyton morcos, valami bajuk mindig van. Ha azt csinálod az a baj, ha nem azt, akkor meg az. Nem lehet kiigazodni rajtuk. Egy-két művezető meg Istennek hiszi magát, közben meg a 8 általánosuk is úgy van meg, hogy 6 első osztály + 2 második osztály.
Én is ott vagyok, valahogy ki lehet azért bírni, de nem a szívem csücskei...
Én csak rosszakat tudok mondani :(
Ha nem vagy kigyúrt meg nincs kockás hasad, akkor lenéznek. Volt hogy 8 órás műszakból a hatodik óra után sem engedtek ki kajálni, mert nem volt aki leváltson..... És így várják el hogy cipeld a nem tudom hány kilós cuccot....
Ha szereted hogy megaláznak meg lenéznek, akkor hajrá......
Ugyan ezt tudom én is elmondani, mint amit az előttem válaszolók.
Tényleg nem az agyukért fizetik ott az embereket, ordít róluk hogy egész egyszerűen semmi mást nem lennének képesek elvégezni, mint egy békát (emelő szerkezet) húzogatni, vagy a futószalag mellett állni, és napi 8 órában tejes dobozokat rendezni, raklapozni.
Én körülbelül 15 alkalommal voltam náluk, ezt 2 hónapban elszórva képzeld el. Közben máshova is mentem, vagy épp vizsgára készültem.
A legvisszataszítóbb eseteket leírom:
-Volt hogy két gépnél egyedül kellett volna dolgoznom, és egyedül húzogatnom az 5 magasra épített tejes dobozos raklapot. (Egy rétegben kb 12X4 doboz van. Egy dobozban 1 liter tej. És ezt 5 réteg magasan képzeld. Az jó sok liter tej.)
Ezt csinálni kb 8 órán át folyamatosan, úgy hogy még az én dolgom a raklap alufóliázása is, a raktárba való bevitele, plusz még amit van pofája a műszak vezetőnek a nyakamba sóznia.
Nem vagyok egy vasággyal 50 kilós nyeszlett srác, (185 centi, 77 kg) de szakadt rólam a víz rendesen.
-Az egyik kisebbségi állandó munkás (igen, van belőlük egy pár) belém kötött a futószalag mellett, és elkezdte mutogatni az oldalán a snitzert, hogy belém vágja ha nem veszek vissza.
Ez csak egyszer történt meg, de beszédes hogy kik is dolgoznak ott.
8 osztályos 45-65 köztiek, és kisebbségiek. Meg persze a diákok, akik jobb híján ezt csinálják. Szegeden elég kevés diákmunka van, ahhoz képest hogy a 3-4 legnagyobb egyetem Magyarországon. De az Alföldön biztosan a legnagyobb, utána már csak Debrecen jelentős.
Szóval eléggé kevés a diákok számához képest a munkák lehetősége, és ami van az is egy kaptafára készült: k#rvanagy gyárban gürizős mind.
-Volt hogy fel kellett bontani kb pár száz liter csavaros kupakos tejet. Természetesen nem kaptunk hozzá kesztyűt, így a végén már inkább a munkaruhámat vettem le és csavartam a kezem köré, mert a bőrt nyúzta már le a kupak.
60-70 műanyag kupak már eléggé lenyúzza a bőrt a kezedről.
Annyi pozitívum mondható el összesen, hogy mindig várnak diákot, mert az év minden napján van termelés.
De kinn van a francban a városon kívül, nehéz, idegőrlő, és eléggé megutálja az ember rövid távon is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!