Mit csinál az aki tőzsdézik?
Figyelt kérdés
Érdekelne hogy csinálják.Hogy megy a fojamat.2016. aug. 22. 17:30
1/12 anonim válasza:
Nagyvonalakban arról szól, hogy természeti erőforrásokkal, vagy mamutvállalatok részvényeivel kereskedik, és próbálja minél magasabb áron továbbadni őket. Egy nagyon vékony rétegnek bejön, és meggazdagszik, a többség viszont tönkremegy.
2/12 anonim válasza:
"Egy nagyon vékony rétegnek bejön, és meggazdagszik, a többség viszont tönkremegy."
Erre elég nehéz mit mondani, és nem azért mert igaz.
Kérdező, itt összefoglalni nem egyszerű. Ha érdekel a téma, olvass szakirodalmat. Tudd, hogy a gazdagodjmeggyorsan.com és társai nem számít annak. Javaslom a papír alapú szakirodalmat.
3/12 anonim válasza:
22:18, én nemigen látom, hogy tisztességesen olyan nagyon sokan gazdagodnának meg a tőzsdén. Vannak persze, akik tisztességtelenül csinálják, na őket hívják spekulánsoknak. Lehet úgy is, más kérdés, hogy hosszútávon árt az egészségnek.
4/12 anonim válasza:
A spekuláció nem tisztességtelen. Mitől lenne az?
5/12 anonim válasza:
Nézz utána a "spekuláns" jelentésének. Valamiért sehol sem pozitív.
6/12 anonim válasza:
Utána néztem, nem is keveset, ugyanis én is az vagyok.
A kérdésem nem az volt, h milyen a megítélésuk, hanem, h miért tisztességtelen.
7/12 anonim válasza:
Ha valóban az vagy, akkor egész biztosan tudod, szerintem nem kellek én, hogy elmagyarázzam. Elég szomorú, ha valaki szerint ez teljesen rendben van, de hát manapság az erkölcsöt is forintosítani lehet ugyebár.
8/12 anonim válasza:
Oké, a spekuláció annyi, h megpróbálom kitalalni merre fog menni egy részvény, deviza, áru, stb. árfolyama, és ennek megfelelően veszek vagy eladok. Ebben mi a tisztességtelen, nem tudom.
De látom te sem, úgyhogy békén hagylak.
9/12 anonim válasza:
Jajmár, ne játszd már a butát. Pontosan tudod, hogy a spekuláció mely területeire gondolok, és gondol mindenki, amikor pejoratív jelzőként alkalmazza.
10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a hasznos választ,és a spekuláció tényleg tisztességtelen valamilyen szinten.
2016. aug. 25. 10:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!