Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha egy talált telefont kivisze...

Ha egy talált telefont kiviszek az országbol akkor azt ott is letudják nyomozni?

Figyelt kérdés
Találtam egy telefont nyaralás alatt egy másik országban, hazamegyek és ha a telefont is magammal viszem akkor azt letudják nyomozni? Nem szeretném ha a rendőrők kopogtatnának az ajtonkon....
2016. aug. 11. 10:55
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Igen, le_tudják.
2016. aug. 11. 11:00
 2/16 A kérdező kommentje:
És mekkora a valoszinűsége h a rendörők el is jönnek a teloért? Vagy h keresni fogják?
2016. aug. 11. 11:02
 3/16 anonim ***** válasza:
Miért akarod ellopni mégis? Add le a helyi rendőrségen ember...
2016. aug. 11. 11:08
 4/16 anonim ***** válasza:

5:55. § [A találó kötelezettsége]

(1) A találó köteles a talált dolgot a találástól számított nyolc napon belül a dolog elvesztőjének, tulajdonosának, a dolog átvételre jogosult más személynek vagy a találás helye szerint illetékes jegyzőnek átadni.

Legalább valami jó telefont loptál?

2016. aug. 11. 11:10
 5/16 A kérdező kommentje:
Szerintem a lopás és találás nem ugyan az...
2016. aug. 11. 11:13
 6/16 anonim ***** válasza:

Figy kérdező

Minden telefonnak egyedi azonosítója van, ami a hálózatra való feljelentkezéskor rögzítésre kerül a szolgáltatónál.

Ha valaki keresteti a saját telefonját, akkor könnyedén megtalálhatja ebből az adatbázisból. Mármint nem ő személyesen, hanem a hatóságok és a szolgáltató. Aztán nehéz lesz bebizonyítanod, hogy te nem loptad, hanem találtad. És ha mondjuk találtad de nem adtad le, az is büntetendő, mert van egy olyan törvényi tényállás, hogy "jogtalan elsajátítás"

2016. aug. 11. 11:14
 7/16 anonim ***** válasza:
Találtad, de nem a tiéd, jogtalanul tartod meg, innentől kezdve lopás. Kár szépíteni.
2016. aug. 11. 11:14
 8/16 A kérdező kommentje:
Rendben, mostmár okosabb lettem, köszönöm a segitséget és a válaszokat!
2016. aug. 11. 11:17
 9/16 anonim ***** válasza:
Annak kicsi az esélye, hogy rendőrök jelennének meg nálad, viszont a telefont IMEI szám (egyedi azonosító) alapján letiltathatják a hálózatról és onnantól kezdve nem tudod használni kb semmire.
2016. aug. 11. 11:50
 10/16 A kérdező kommentje:
És ha 2 honapja találtam és azota senki nem kereste vagy bármi hasonlo, akkor mekkora az eséj h ezután fogják keresni?
2016. aug. 11. 12:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!